Wat zijn de favoriete vakantiestekjes van onze lokale Truiense politici?  Waar gaan ze op vakantie? Vandaag is het de beurt aan schepen Günther Dauw en gemeenteraadslid Gert Stas om over hun reis te vertellen.

 

De nieuwe schepen van Financiën Günther Dauw (N-VA) hield het de voorbije maand juli sober en koos voor een klassieke vakantie met zijn gezin aan de Vlaamse kust. De schepen vertelt: “Voor mij is vakantie aan zee pure nostalgie. Alleen al het geluid van de kusttram roept bij mij de herinneringen aan jeugdvakanties met mijn ouders op. En dan hoort een partijtje minigolf er zeker bij. Meer moet dat niet zijn.”

In beeld: schepen Dauw houdt wel van een partijtje minigolf aan de Vlaamse kust

(Lees verder onder de foto)

 

De fractieleider voor Vooruit, Gert Stas, trok in juli met zijn partner naar Sicilië en trotseerde er de hoge temperaturen. “Ik was onder de indruk van Favara, een van de armste steden van Sicilië. De mensen houden de moed erin met opvallende street-art en geven hun stad zo toch een beetje kleur. Ongelooflijk mooi en hard tegelijkertijd.” Stas bracht ook een bezoek aan het dorp Gibellina dat herschapen werd in een ruïne na de aardbeving van 1968. “De ruïnes van het dorp zijn door de kunstenaar Alberto Burri onder een dikke laag cement begraven. De oude straten werden behouden, als een soort gestileerd eerbetoon.” Tenslotte nam Gert Stas deel aan een herdenking/betoging. “Op 19 juli 1992 (exact 33 jaar geleden dus) werd onderzoeksrechter Paolo Borselino hier in Palermo vermoord met een autobom. Samen met zijn collega Giovanni Falcone bracht hij de maffia een zware slag toe. Elk jaar komen familie, vrienden, veel jongeren en enkele politici om hem te gedenken.”