In het ochtendprogramma ‘Thuis in Haspengouw’ zijn er vandaag volgende onderwerpen:

  • HaspengouwKiest24 – De federale en de lokale verkiezingen – In onze reeks vertelt politicoloog Herwig Reynaert van UGent over de verkiezingen van 13 oktober. We zoomen ook in op Vooruit-mandataris Johnny Vangrieken die 72 is maar nog steeds zeer gedreven aan politiek doet.
  • In Alken realiseert het bestuur in het laatste jaar van de legislatuur de realisatie van nieuwe jeugdlokalen. Een verslag.
  • Patrick van Fonduehuis Sint-Truiden vertelt over zijn populaire paasontbijt.
  • Haspengouwse Arjan geeft heel graag twee speciale flesjes Albanese wijn weg.
  • Tegen 12 uur maken we de nieuwe artiest van de week bekend. Die krijgt de komende week extra muzikale aandacht op Trudo FM.

Tussendoor is er vrolijke zondagse muziek en kijken we naar de weerkaarten en de actualiteit op zondag.

Thuis in Haspengouw via de radio op 105.2 of 105.6 FM en wereldwijd via www.truiensnieuws.be (rechts onderaan op het pijltje klikken)

Professor Herwig Reynaert is politicoloog en praat ons bij over de lokale verkiezingen van 13 oktober 2024 © Anneke D’Hollander

Johnny Vangrieken (72) is al 36 jaar raadslid voor Vooruit in Sint-Truiden. Hoe ziet hij de verkeizingen van oktober?  © rdc

Truienaren lopen storm voor het Fonduehuis. We bellen met Patrick van dit mooie restaurant.

De Alkense chirogroepen zijn blij met de nieuwe jeugdlokalen. Maar 1,6 miljoen euro is veel geld. Schepen van Openbare Werken Cindy Vandormael (N-VA) vertelt waarom het bestuur dit project er toch wilde doorduwen. © rdc

Haspengouwse Arjan was ooit een bekend basketballer met Albanese roots. Hij vertelt welke wijntjes hij wegschenkt aan luisteraars in onze rubriek ‘wijn van de maand’.