STVV is in Genk gaan winnen met 0-1. Op het spel stond een plaats in de Europa play-offs. Genk was nochtans thuis ongeslagen in de laatste 7 wedstrijden. De spannende derby eindigde in het voordeel van geel-blauw. Na een doelpunt van Hayashi botste Genk op een verdedigingsmuur van beton. Enkele bakkers van Sint-Truiden voorzien maandag extra smurfentaarten.

Wie erbij was kan het getuigen. STVV speelde vanaf de eerste seconde zeer dynamisch, gretig op zoek naar een doelpunt. Hayashi wist zo rond het half uur de voorzet van Brüls om te zetten in een 0-1. Daarna wachtte de Genkenaren enkel een ijzersterke verdediging, waar geen doorkomen meer aan was.

De wedstrijd begon met een eerste goede kans voor STVV, dat het gretigst uit de startblokken schoot. Een bedrijvige Wolke Janssens mikte naast op aangeven van Brüls. De thuisploeg vond geen antwoord op de sterke Truiense organisatie. Sint-Truiden beloonde zichzelf kort voor het halfuur voor zijn strijdlust. Een poging van Lavalée belandde via een Genks been voor de voeten van Hayashi, die het vanuit de draai afmaakte. Zo stond het 0-1 bij de rust.

Een alerte Schmidt

Na een aantal wissels begint Genk in de tweede helft aan een klim uit de winterslaap en weet de druk lichtjes te verhogen. Doelman Schmidt is echter in topvorm en zorgt ervoor dat er niets in de netten geraakt. Hij is mee één van de sterkhouders in deze wedstrijd. Zo reageerde hij alert op pogingen van Oyen en Thorstvedt. Klauss kwam aan de overzijde net te laat om een voorzet binnen te duwen.

Een fel strijdend STVV zet hun ongeslagen reeks knap verder en nadert tot op drie punten van Genk.