STVV is in Genk gaan winnen met 0-1. Op het spel stond een plaats in de Europa play-offs. Genk was nochtans thuis ongeslagen in de laatste 7 wedstrijden. De spannende derby eindigde in het voordeel van geel-blauw. Na een doelpunt van Hayashi botste Genk op een verdedigingsmuur van beton. Alle bakkers van Sint-Truiden voorzien voor maandag extra smurfentaarten.
Wie erbij was kan getuigen. STVV speelde vanaf de eerste seconde zeer dynamisch, gretig op zoek naar een doelpunt. Hayashi wist zo rond het half uur de voorzet van Brüls om te zetten in een 0-1. Daarna wachtte de Genkenaren enkel een ijzersterke verdediging, waar geen doorkomen meer aan was.
Na de rust begon Genk stilaan aan een klim uit de winterslaap en wist de druk te verhogen. Doelman Schmidt is echter in topvorm en zorgt ervoor dat er niets in de netten geraakt. En zo verzekert STVV zich van de play-offs, iets wat Genk niet kan zeggen. Genk ziet op plaats 8 Cercle naderen tot op 2 punten en moet achterom kijken om de play-offs te halen.