Voormalig burgemeester Veerle Heeren (cd&v) is door huidig burgemeester Kempeneers en het lokale partijbestuur uit de partij gezet. “Zij zal vanaf nu zetelen als onafhankelijk gemeenteraadslid.” Heeren is het daar niet mee eens: “Je kan niet zomaar iemand uitsluiten zonder enige procedure of recht op verdediging.” Wie heeft gelijk?

Huidig burgemeester Ingrid Kempeneers ondertekende een persbericht waarin zwart op wit staat dat Veerle Heeren niet langer tot de cd&v van Sint-Truiden behoort. “Zij zal vanaf nu zetelen als onafhankelijke”, klinkt het. Volgens Kempeneers was Veerle Heeren op de hoogte van een aanzienlijke betaling die zonder beslissing van het schepencollege of de gemeenteraad door de Stad Sint-Truiden werd verricht. Maar Heeren is het daar niet mee eens. “Ik heb nooit enige afspraak gemaakt met de zogenaamde partijleiding over mijn toekomst. Ik heb zelf besloten vorig jaar geen kandidaat meer te zijn op de lijst bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. De cd&v-fractie kan niet zomaar iemand uitsluiten zonder enige procedure of recht op verdediging.” Ook bij cd&v Limburg horen we dat een uitsluiting uit de partij niet zomaar kan.

“Partij zonder voorzitter”

“En trouwens”, vervolgt Heeren. “Wie leidt de partij? Er werden geen verkiezingen gehouden voor een nieuwe voorzitter sedert het ontslag van de voorzitter van de afdeling in september 2023, zodat men zich de vraag kan stellen wie de partijafdeling dan wel effectief zou leiden.” En wat met de betaling waar Kempeneers van spreekt? “Ik had in 2016 absoluut geen weet van enige onregelmatigheid bij enige betaling aan of namens de kerkfabriek van Velm.”

Volgens de oud-burgemeester is het duidelijk dat er iets anders aan de hand is. “Ik heb er nota van genomen dat sommigen een voorwendsel zoeken om mij buiten spel te zetten.”

Lees ook

Ex-burgemeester Veerle Heeren (cd&v) stapt eind 2024 uit de politiek