Op deze palmzondag organiseerde de pastorale eenheid Sint-Trudo de palmprocessie. Vanuit de sint-Martenkerk ging het naar de hoofdkerk, waar met een groot christus-kruis omzwachteld met palmtakken de deur werd open geklopt. Een traditie die veel volk op de been bracht.

De misdienaars van Sint-Trudo staan erop. Ze willen zo graag hun processie hebben. Omstreeks 10 uur werd er verzamelen geblazen in de sint-Martenkerk die afgeladen vol zat. Na een korte dienst werd er buiten op het plein verzameld om de palmtakken inwijden. Vervolgens ging het onder begeleiding van de muziekkapel van de chirojongens, de Ridders van Maria, naar de hoofdkerk. De processie lokte veel belangstellenden.

Eenmaal aan de poort van de hoofdkerk klopten de dragers en deken Wim Ceunen met het uiteinde van het grote christus beeld de poort open. “Dat is een symbolische handeling. De poort wordt zo plechtig geopend om de intrede van Jezus in Jeruzalem te herdenken. Zo begint de Goede Week”, vertelt Ronald Ilsbroux van de Trudofederatie.

Hof van Olijven

“Deze week zal in de kerk het rustaltaar te bewonderen zijn”, vervolgt Ronald. “Het kunstwerk werd gemaakt door de studenten van de Academie Haspengouw. Het is een actualisatie van het verhaal van Jezus in de Hof van Olijven. Op Goede Vrijdag zullen we bij de kruisweg enkele getuigenissen van patiënten van Asster hun verhaal laten vertellen, en wat de verschillende staties van de Kruisweg bij hen oproepen.”

(Foto’s en filmpjes te bekijken op onze Facebookpagina van TruiensNieuws: ©Rudi De Cock)