In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben duizenden feestvierders deelgenomen aan een illegale raveparty in de buurt van het vliegveld van Brustem, aan het militaire domein. De ordediensten grepen in en zullen vandaag hun handen vol hebben met het ontruimen van het gebied. Het Ministerie van Defensie dient een klacht in en de procureur gaat vervolgen.

Vrijdagavond omstreeks 22 uur werden grote groep mensen gesignaleerd in de buurt van het militair domein in Brustem. Van bij de eerste informatie daarover rukte de politie uit en stelde vast dat er een illegale raveparty aan de gang was. De collega’s werden opgetrommeld om met een grote politiemacht de feestgangers te ontzetten. Schattingen van het aantal deelnemers lopen uiteen, maar het zou om 5000 feestgangers kunnen gaan. Burgemeester Ingrid Kemperneers (cd&v) roept iedereen op: “Ga zeker niet ter plaatse kijken. Gezien de omvang en het aantal aanwezigen is het voor de ordediensten onmogelijk om de zone op een veilige manier te ontruimen. Onze ploegen blijven ter plaatse en doen de nodige vaststellingen. Er is politionele versterking aanwezig. In eerste instantie proberen we om de risico’s zo veel mogelijk te beheersen en op te treden inzake de verkeersveiligheid. We begrijpen dat dit illegaal event voor overlast zorgt.” Gezien  de omvang van het terrein zal het niet evident zijn om de feestvierders er weg te krijgen. “We laten de fuif gecontroleerd uitdoven”, aldus Kempeneers.

Geluidsoverlast

Overlast was er afgelopen nacht meer dan genoeg. “Dit is geen muziek maar maar hels lawaai dat ik hier de ganse nacht in Kerkom heb moeten aanhoren”, klinkt het kwaad in de regio rondom het domein. “Ik heb geen oog dicht gedaan. De politie zegt dat het een gans weekend zo gaat zijn, omwille van een feestje.” Anderen hebben begrip: “Het zal niet gemakkelijk zijn voor de politie om zo een groot gebied te ontruimen. Er wordt ook veel gedronken, en krijg die mensen dan maar eens naar huis.”

Procureur Guido Vermeiren volgt de zaak op. “Aanwezigen worden zo veel mogelijk geïdentificeerd en vastgestelde inbreuken zullen vervolgd worden.” Het Ministerie van Defensie gaat klacht indienen.