De voorbije zes maanden was Ingrid Kempeneers (cd&v) waarnemend burgemeester van de stad Sint-Truiden. Vannacht klokslag middernacht neemt Veerle Heeren (cd&v) haar functie weer op. De schorsing van 6 maanden omwille van de vaccinatiekwestie zit er dan helemaal op. Kempeneers blikt dankbaar terug op de voorbije zes maanden. “Ik vond er veel voldoening in en dus neem ik afscheid met een dubbel gevoel”, vertelt ze aan TruiensNieuws.

Enkele dagen geleden werd ze nog verrast met attenties door de leden van het schepencollege van cd&v, N-VA en Open Vld. “Tijdens het laatste schepencollege hebben ze mij in de bloemetjes gezet, waarvoor dank. Het was een oprecht fijn moment met de collega’s. En ja, ik neem afscheid van dit mandaat met een dubbel gevoel. Die zes maanden zijn namelijk goed verlopen, ondanks tegenslagen zoals een brand en de wateroverlast. Ik hou er vooral een goed gevoel van samenwerking aan over met de collega’s.”

Kempeneers vond ook vreugde in de kleine dingen van het leven, zoals haar bezoek aan de zusters Augustinessen in de Clement Cartuyvelsstraat. “We hebben een foto laten maken van de jubilarissen onder de zusters. Sommigen zijn 60 of 65 jaar geleden ingetreden, en ik ben een foto van hen gaan afgeven. Of onze 101-jarige Marie-Germaine die ik ging feliciteren.”

Als we vooruitblikken is de voormalige schepen iets stiller. “Ik verdwijn nu in feite in de coulissen hé. De overeenkomst was nu eenmaal dat ik de laatste drie jaar als gemeenteraadslid ging zetelen. We zullen wel zien wat de toekomst brengt.”

Op de gemeenteraad van 29 augustus zal blijken welke weg Kempeneers zal inslaan. Er zijn nog een pak stille backbenchers waar ze kan bij aansluiten. Maar er zijn ook cd&v-raadsleden die regelmatig hun ideeën formuleren, of een bevestigende of een proteststem laten horen. Denk maar aan Carl Nijssens en Raymonde Spiritus, beiden ook van cd&v, en ….Veerle Heeren, die als gemeenteraadslid de voorbije maanden toch ook de puntjes op de i bleef zetten als ze dat nodig vond. Iets om de komende weken over na te denken voor raadslid Kempeneers.