In Eerste Provinciale mannenvoetbal moest Juve Hasselt de duimen leggen tegen KVV Zepperen-Brustem A. Het werd 3-0. Ook buur FC Alken ging aan de haal met 2-0 tegen Helchteren. Zepperen leidt het klassement met 19 punten. Alken hangt in de middenmoot.

Ook in Tweede Provinciale A haalden de Haspengouwse ploegen de drie punten vlotjes binnen. Hoepertingen deed dat met 4-0 tegen Herenelderen. En Landen ging naar huis met 4-2 na een bevlogen wedstrijd tegen Lanaken.

In het voetbal Eerste Klasse Amateurs won KVK Tienen in het eigen Bergestadion knap met 2-0 van RFC Mandel United.

Basketbal

In het Truiense mannenbasketbal wist KSTBB alweer te winnen. De A-ploeg plaatste tegen Tienen een mooie eindscore op het bord: 83 – 64. Ze blijven aan de leiding in het algemeen klassement. Ook de B-ploeg haalde de buit van drie punten binnen.

Bij de vrouwen van Femina Habac gingen de Dames A winnen bij Lummen met 52-62. In het algemeen klassement zetten ze de achtervolging in op leider Zonhoven. Aanstaande zaterdag belooft een tribunesvolle Trudosporthal vonken te geven tegen Lommel.

Volleybal

In het volleybal vielen afgelopen weekend de dames op van U15 op van Cristal Jeval Alken. Zij pakten knap de 3 punten mee uit Tongeren. Het Alkense U13 K speelde eveneens een zeer goede wedstrijd in Kortessem maar verloren helaas met 3-2. De meisjes brachten een mooi spel en vochten voor elke bal.

De Dames B van hetzelfde Alken speelden met 1-3 dan weer wel DVH Optimasi Hasselt B naar huis. Dames B zijn knap aan het seizoen begonnen. Met 14 op 15 staan ze naast Dievoc Diepenbeek op een gedeelde eerste plaats. Aanstaande zondag geeft dat om 18 uur vonken, want dan spelen de dames B thuis tegen datzelfde Dievoc Diepenbeek.

Foto KVK Tienen (bovenaan) © Lucas Laermans

Foto volleybal © Cristal Jeval Alken

Jouw ploeg ook in het overzicht? Mail alle info door met contactgegevens naar info@truiensnieuws.be