Na een glansrijke vertoning in de turnhal van Tokio, waar ze drie jaar geleden schitterde, staat Nina Derwael nu klaar om opnieuw te schitteren op het Olympische toneel. Ondanks een schouderblessure die haar geruime tijd aan de zijlijn hield, heeft Derwael zich net op tijd hersteld voor de komende Olympische Spelen in Parijs. Echter, er ligt nog een uitdagende weg voor haar om haar topvorm te bereiken voor dit prestigieuze evenement. Alle ogen zijn op Nina gericht want op de Europese Kampioenschappen van begin mei zal ze de brug met ongelijke leggers voor het eerst opnieuw aanvatten.

De blessure heeft Derwael gedwongen tot een intensieve revalidatieperiode, maar ze is vastberaden om terug te komen op haar beste niveau. Met de Olympische Spelen in het verschiet, is het Europees Kampioenschap (EK) een cruciale test voor haar vooruitgang. Vooral aan de brug met ongelijke leggers, haar specialiteit, zal Derwael haar vaardigheden tonen en haar conditie testen. “Ik ben verheugd om aan te kondigen dat ik geselecteerd ben voor het EK”, reageert Nina. “Dat zal plaatsvinden van 2 tot 6 mei in Rimini. Ik heb nog enkele weken voorbereiding voor de boeg om me opnieuw klaar te stomen voor het Europese podium.”

Met haar vastberadenheid en doorzettingsvermogen belooft Derwael opnieuw een krachtige en inspirerende vertoning neer te zetten op het EK, als opmaat naar haar ultieme doel: goud op de Olympische Spelen in Parijs. De Truiense turnster blijft een lichtend voorbeeld voor haar fans en een bron van Truiense trots. We kijken uit naar haar prestaties op het EK en volgen haar reis op de voet.

Foto © RBP