Na een overweldigende 5-1 overwinning tegen Lummen, heeft Velm VV zich gekroond tot de verdiende kampioen van derde provinciale A. Deze triomf markeert een historisch moment voor de Truiense club, omdat ze voor het eerst in hun geschiedenis promoveren naar tweede provinciale.

Joeri Koziel, die dit seizoen zijn entree maakte als hoofdcoach bij Velm, kon niet trotser zijn op het behalen van de hoofdprijs in zijn debuutseizoen. “We hadden één doel voor ogen dit seizoen, en dat was promotie, bij voorkeur met een titel. We hebben hard moeten werken, en hoewel we in oktober een kleine dip kenden met slechts vijf punten uit twaalf wedstrijden, hebben we dat daarna ruimschoots rechtgezet.”

Velm VV beschikt over veel individuele kwaliteiten. “Maar dit seizoen hebben we ook echt een hechte groep gevormd”, vervolgt Joeri. Niet alleen hebben we veel aanvallende weelde, maar onze verdediging heeft ook meerdere keren de nul gehouden. We hebben dit succes echt als team afgedwongen.” Met het oog op het volgende seizoen heeft de club versterkingen binnengehaald. “Ik ben ervan overtuigd dat we ook in tweede provinciale een goed figuur zullen slaan,” voorspelde hij. “Onze ambitie moet zeker zijn om in de linkerhelft van de tabel te eindigen.”

Beelden © Pierre Vrancken