In het voetbal kennen we ondertussen de 1-0 overwinning van STVV. De spitsbroerders van KVV Zepperen-Brustem deden het ook niet slecht. Zij konden winnen van Berg En Dal dankzij Vanwelkenhuysen. Berg en Dal tapte de tweede helft uit een ander offensief vaatje, maar vond geen gaatje in de solide Truiense verdediging. Lowies kon scoren. Eind goed al goed dus met 0-2.

“Ook onze dames bij Z-B speelden een sterke wedstrijd tegen Tongeren”, vertelt trainer Nick Loix. “Het werd 5-0! We hadden weinig kansen tegen, en we hebben er zelf veel gecreeërd en afgemaakt. Het is mooi om te zien hoe we als groep gegroeid zijn. Dat zag je heel duidelijk in de tweede helft.”

Dames KVV Zepperen-Brustem zijn mooi gegroeid als team

Handbal

Bij de collega’s in het handbal verging het de heren minder goed. In de Play-off Heren 1 moest Sint-Truiden de duimen leggen tegen een sterk Sprimont: 32-26. “Het is natuurlijk de leider, dat is altijd uitkijken. Bovendien zaten we met een aantal geblesseerden in de ploeg. We begonnen sterk met een 0-3 voorsprong na 5 minuten en 7-9 na 20 minuten. Met onze solide verdediging en doelman bleef het een evenwichtige eerste helft 12-12.” In de tweede helft nam Sprimont geleidelijk de controle over 22-19. Eindstand 32-26. Volgende week spelen de handbalheren thuis tegen Montegnée. Afspraak in de Sporthal op de Veemarkt om 17.15 uur.

Basketbal

KSTBB Sint-Truiden bracht de moeilijke verplaatsing naar Racing Brugge, derde in de stand, tot een goed einde. “Doordat Brugge een verre verplaatsing is, was ik er op voorhand toch niet gerust in”, reageert coach Bormans. “Door de afwezigheid van enkele centers moest ik Dejond uitspelen op de 4-positie. Onderin speelden Ravert en Mousseau een dikke match. Ondanks onze goede start, beslisten we de match toch pas in het laatste quart.”
Racing Brugge 79 – Sint-Truiden 83
QUARTERS: 20-29, 23-18 (43-47), 19-12 (62-59), 17-24.
SINT-TRUIDEN: DEJOND 0+8, MOUSSEAU 13+2, CLAUS 4+0, SWILLEN 18+4, HERMANS 4+7, Van Cauwenbergh 0+2, Ravert 0+11, Haling 4+6.

Volleybal

De Truinoskes van DAVOST Promo 1 wonnen dan weer wel hun wedstrijd met 3-0 cijfers van Peer.

DAVOST Sint-Truiden – De Dames pakten hun punten dankzij een stevige 3-0.

Eerder kregen we ook de cijfers van Alken binnen. Dit is de link https://www.truiensnieuws.be/alken/alkense-dames-b-zwoegen-en-zweten-en-pakken-de-punten/