Met Hazard, Alderweireld en nu Mignolet trekken drie Rode Duivels een streep onder hun engagement bij de nationale ploeg. Dat Mignolet het nieuws over zichzelf vernam door een foute – vroegtijdige – communicatie bij de Belgische Voetbalbond is minder fijn. Zoiets kondig je natuurlijk het liefst zelf aan.

Mignolet gaf enkele weken geleden aan dat hij toch eens goed moest nadenken over zijn engagement naar de Rode Duivels toe. “Ik word straks 35 jaar. “Het weegt op mijn carrière. In Brazilië heb ik twee vingers gebroken en voor het laatste EK ben ik door mijn knie gegaan. Los van het feit dat ik niet speelde, is dat wel een extra belasting op het voetbal dat ik wil spelen. Het zal afwegen worden wat op welk moment het belangrijkste is. Ik zal een mogelijk afscheid bij de Rode Duivels bespreken met Club Brugge en ook thuis aanhalen, maar het is duidelijk dat ik een beslissing zal moeten nemen”, liet de doelman optekenen. Mignolet stopt nu als Rode Duivel. Jammer is wel dat de Voetbalbond vroegtijdig via sociale media het nieuws aankondigde. Normaal doet een speler zoiets zelf eerst. Dat zou in de loop van volgende week gebeuren.

Dikke pluim

Met Thibaut Courtois als nationale trots als het op keepen aankomt was Simon steeds de trouwe en alerte reservedoelman. Hij kreeg daar vaak een dikke pluim voor. Die positieve houding typeert Simon helemaal en kwam de nationale ploeg zeker ten goede. “Simon stond er telkenmale de nationale ploeg hem nodig had. Het aantal keren dat hij voor de Rode Duivels speelde loopt daardoor aardig op; maar liefst 35 keer, met als laatste optreden in juni 2022 tegen Polen.”

Door het afhaken van Mignolet zal Koen Casteels nu  de nummer twee worden bij de Rode Duivels.

Foto © TruiensNieuws