In haar voorlaatste oefenwedstrijd voor de competitiestart is STVV in Zulte Waregem leverde meteen een derde zege op: de kanaries gingen winnen met 2-3. Lee, Balongo en Lathouwers zorgden voor de Truiense doelpunten in een best genietbare wedstrijd.

Kevin Muscat koos in de laatste oefenwedstrijd tegen Westerlo voor iets wat op een type-elftal leek. Nu stuurde de Australiër nu een experimenteel team tussen de lijnen. Muscat gaf het vertrouwen aan de tieners Vanmarsenille, Lathouwers en Van Dessel en gaf ook Ito, Lee en Jhonny Lucas de kans om zich te tonen. Steppe bleef dan weer uit voorzorg aan de kant met lichte hinder aan de rug. Ook De Ridder en Teixeira kregen rust en stonden zelfs niet op het wedstrijdblad.

Vroege achterstand
Het onuitgegeven elftal had even tijd nodig om de organisatie op punt te stellen en daar profiteerde Waregem optimaal van. Al na amper drie minuten stond er 1-0 op het bord nadat Bruno bij de pinken was om een afgeweerd schot van Vossen in de rebound binnen te prikken.
De Kanaries leken niet aangeslagen en namen resoluut het commando over. Lee, Ito en Matsubara zaaiden paniek met hun talloze rushes en ook loopwonder Jhonny Lucas dook gepast op in de Waregemse zestien. Het resulteerde in een strafschopfout op de Braziliaan, Lee zette de elfmeter om: 1-1. STVV verloor voor de rust nog Mmaee toen die een zware tackle van Sissako, met een oververdiende gele kaart, incasseerde en niet meer verder kon.
Muscat liet dezelfde elf swingende Kanaries ook aan de tweede helft beginnen en dat bleek een goede zet want ook Nelson Balongo had er zin in. De Tongenaar troefde Pletinckx op snelheid af en nam vervolgens Banse te grazen: 2-1. Drie minuten later was al 3-1 toen Van Dessel een vrije trap op het hoofd van Lathouwers schilderde en de verdediger raak kopte.
Vanmarsenille werd nog gevloerd door een overhoeks schot. Toen begonnen beide coaches te wisselen bij de vleet. Het tempo verdween uit de partij. De Kanaries hielden hun knappe voorsprong vast en konden met een goed gevoel terugkeren naar Stayen.
STVV: Vanmarsenille – Janssens, Lathouwers (85’ Sankhon), Mmaee (41‘ Garcia), Matsubara – Lee (77‘ Troonbeeckx), Lucas (77‘ Colombatto), Asamoah, Van Dessel (77‘ Durkin), Ito (77‘ Masoudi) – Balongo (85’ Nazon).
DOELPUNTEN: 3’Bruno 1-0; 14’Lee (strafschop) 1-1; 48‘Balongo 1-2; 51‘Lathouwers 1-3; 65’Srarfi 2-3..