Sportjournalist Seppe Dewael is dagdagelijks bezig met voetbal, niet alleen omdat het zijn job is bij ELEVEN, maar ook zijn passie. Op de regionale zender Trudo FM becommentarieert hij live de uit-wedstrijden en passeert er regelmatig met zijn scherpe analyses. Zelf trapt hij graag een balletje in Velm. Dewael laat zijn licht schijnen over het vertrek van Fink en windt er geen doekjes om: “Dit kan het begin zijn van een moeilijke periode voor de club.”

“Dat coach Thorsten Fink vertrekt was voor mij niet echt een verrassing”, steekt Seppe Dewael van wal. “De man heeft openlijk altijd gecommuniceerd van bij het begin dat hij openstond voor gesprekken met iedereen. Hij kan mooie adelbrieven voorleggen als speler en het voorbije jaar als coach. Dat hij van STVV precies overstapt naar aartsrivaal KRC Genk is natuurlijk extra pijnlijk voor de supporters.” Die reageerden boos op zijn vertrek. “Niet onlogisch als je bedenkt dat hij een goede band wist op te bouwen binnen de club met onder andere de supporters. Hij zegt iedereen goeiedag en straalt een beetje dat vaderlijke uit. Supporters vereenzelvigden zich met hem, hij leverde uitstekend werk en dus ja, er is vooral teleurstelling. Fink heeft ervoor gezorgd dat STVV nooit in de gevarenzone kwam voor een degradatie. De club heeft zelfs wat gesnuffeld aan Playoff 1, wat erg mooi is.” Volgens Dewael zal het niet gemakkelijk zijn om een nieuwe trainer te vinden met die kwaliteiten. “STVV zal snel moeten schakelen. het nieuwe seizoen is echt niet veraf meer.”

Dominoblokjes

“Matte Smets is een supertalent. De kans dat hij vertrekt is groot”

“Met de ondertekening van een contract bij Genk is dat het eerste dominosteentje dat gevallen is”, vervolgt Dewael. “En er zullen er nog volgen. Matte Smets en Jarne Steuckers hebben allebei een verleden in onder andere de jeugdwerking van Genk. Smets moét een stapje hoger mikken want hij is een van de grootste talenten van België. Dus die twee spelers zouden Fink wel eens kunnen volgen, alhoewel bij Smets ook de naam van Anderlecht klinkt. Tussen Steuckers en Fink klikt het bijzonder goed, denk maar aan een aanbod dat Steuckers afsloeg om onder Fink te kunnen blijven spelen. Beide spelers weten dat ze bij Fink in Genk zeker zullen spelen, een garantie die andere ploegen niet zullen kunnen geven. Verder worden de getalenteerde Koita en Bocat genoemd als ‘vertrekkers’. Ze hebben een fantastisch seizoen gespeeld. De dominoblokjes vallen één voor één om, een rampscenario voor STVV.”

Delorge

“Laat ons hopen dat Delorge blijft, maar niets is zeker op dit moment”

“Alle hoop van de supporters is op Truienaar Mathias Delorge. Hij lijkt de sterkhouder te zullen worden en dat hij ook kapitein wordt is niet ondenkbaar. Maar helaas, ook hij wordt al wel eens genoemd, en dan valt de naam van club Feyenoord. Hoeveel dominosteentjes er gaan vallen? Dan heb ik topkeeper Suzuki nog niet genoemd. In een rampscenario valt de helft van de basis weg. Het blijft af te wachten, maar het ziet er niet goed uit. De club moet op zoek naar een nieuwe trainer en spelers, en dat wordt een aartsmoeilijke opdracht. Financieel is de club wel gezond en dat is dan toch wat goed nieuws in wat voor de supporters bang afwachtende weken gaan worden”, besluit Dewael. Bij de clubleiding zelf betreuren ze het vertrek van Thorsten Fink. En de zoektocht naar een nieuwe trainer is al volop bezig. “Binnen de uitdagende financiële context van het Belgische voetbal bouwen we verder aan een gezonde en duurzame club, die sportief stapsgewijs vooruit blijft gaan”, reageert Brand Manager Bert Stas. Hij richtte zich ook tot de supporters. “We weten dat dankzij het vuur van Haspengouw het voetbal hier altijd blijven leven. Heb vertrouwen in de toekomst, en bedankt om STVV te blijven steunen zoals je dat altijd gedaan hebt.”

 

Beelden © STVV