• Live verslaggeving, zondag 22 janurai 2023, 21 uur
  • Foto’s © STVV

Goeienavond. Langs deze weg kan je de wedstrijd STVV – AA Gent volgen. Coach Hollerbach moest noodgedwongen zijn ploeg wijzigen. Leistner is er niet bij omwille van een kwetsuur. En Gianni Bruno mag niet spelen tegen AA Gent omdat hij daar staat ingeschreven. De Kanaries lenen hem. Teixeira en Reitz vervangen de twee topspelers.

We gaan eraan beginnen.

Er zit vaart in de wedstrijd. De eerste kans op doel is er eentje voor de bezoekers. Salah speelt mooi door naar Hong. Die schiet niet zo ver naast.

Twee minuten later opnieuw Salah die mooi combineert en de bal naar Hjulsager stuurt, die op zijn beurt in één beweging de bal hard op doel stuurt. Teixeira voorkomt.

Rode kaart!

Koita krijgt de eerste gele kaart van de partij omdat hij na het uitschuiven met een sleepbeweging op de voet van Hong terecht komt. Overduidelijk was dit onvrijwillig. De scheids trekt geel, wat misschien nog ergens te begrijpen is. Maar dat de VAR hiervoor tussenkomt, de scheidsrechter naar de kant roept, en die vervolgens rood trekt, krijgen we niet uitgelegd.

Koita moet eraf. De Kanaries moeten met z’n tienen verder.

Beide ploegen krijgen kansen. De supporters moedigen STVV aan. “We staan voor een zware opdracht, maar het is niet onmogelijk!”

(Lees verder onder de foto)

Met 10 en toch worden er mooie kansen gecreëerd. Een pas van Hayashi waardoor Okazaki in de zestien een kans krijgt. Hij twijfelt, volgens ons toch iets te lang, … kans verkeken.

Na een half uur in deze eerste helft begint AA Gent stilaan te domineren. STVV moet wat achteruit, maar echte shots op doel komen er (nog) niet.

In de 32e minuut speelt Hjulsager het spel een beetje flauw. Hij laat zich wat opvallend gemakkelijk vallen maar krijgt geen geel.

Doelpunt voor AA Gent: 0-1

Gent komt op voorsprong dankzij Salah die erg goed in de wedstrijd zit. Boya kopt weg maar Salah is alert en kaapt. Hij schiet met een vluchtschot. Schmidt staat machteloos.

Even later beslist Bernd Hollerbach tot een wissel: Hayashi gaat eruit, Bocat erin. Hij hoopt wellicht de mogelijke aansluitingstreffer niet kwijt te spelen door de verdediging wat aan te sterken.

0-2!

Ondanks de versterkte verdediging wordt het 0-2 door Cuypers. De Buffalo kopt hem stevig binnen na een voorzet van Hong. Schmidt probeerde nog wel – ik denk dat hij hem nog aanraakte – maar tevergeefs.

STVV staat bij rust 0-2 achter. Frustraties bij velen. “We worden weer genaaid”, roept een verbolgen supporter.

Tweede helft

Net als in de eerste helft heeft Gent het overwicht in het spel. Even later is het opnieuw Cuypers die met een harde treffer Gent op een comfortabele voorsprong van 0-3 brengt. Voor de Kanaries lijkt het over and out.

In het laatste half uur is het vet van de soep. Gent heeft veel balbezit maar doet er weinig mee. De STVV’ers kunnen niet veel meer doen. Wat vooral zal blijven hangen is de tussenkomst van de VAR die voor een bittere nasmaak zorgt.

Volgende week staat er voor STVV een verplaatsing naar Leuven op het programma, en dat met het oog op de Europe Play-offs.