STVV zet zijn zegereeks van ongeslagen competitieduels verder. Tegen Gent werd het zaterdagavond 1-1 en zo blijven de Kanaries elf wedstrijden op rij ongeslagen. De Gentse Buffalo’s startten scherp met na 10 minuten een doelpunt van Hugo Cuypers. Doelman Davy Roef gaf echter in de 83e minuut een mooie kans weg aan STVV’er Hayashi die daar handig gebruik van maakte.

Aanvankelijk controleerde de thuisploeg de wedstrijd in de Ghelamco Arena. Brüls liet zich door Sven Kums een bal ontfutselen in de eigen 16 waar Hugo Cuypers snel en gretig gebruik van maakte: 1-0. Na 18 minuten werd Brüls vervangen door Fatih Kaya. De speler zat met zijn hoofd niet bij de wedstrijd omwille van het overlijden van zijn grootvader.

De Truienaren lieten zich niet uit het lood slaan maar hadden het toch knap lastig tegen de Gentse thuisploeg, die met Lemajic er bijna 2-0 van maakte, ware het niet dat de mooie kopstoot het leer op de lat deed belanden. Ondanks een knap spelend Gent wilde STVV van geen wijken weten en plooide geenszins terug. Koita op rechts hield STVV goed in de wedstrijd.

Hayashi

In de tweede helft behield Gent aanvankelijk de controle, maar plooide wat terug. Sint-Truiden zocht haar weg in deze evolutie met Koita en Hayashi die honger hadden naar een gelijkspel. Het was Hayashi die kon uithalen vanuit een scherpe hoek. De Gentse doelman Roef hield toch goed stand. Maar in de 83e minuut was Hayashi opnieuw zeer snel in een hoekschopfase en wist Roef te verschalken toen die de bal net niet kon pakken: 1-1. Een mooie binnenkopper.

Sint-Truiden graait zo een punt mee uit Gent, en is intussen al elf wedstrijden ongeslagen.