12-rittenkaart op komst?

verkeer
2

Komt er een gratis 12-rittenkaart voor iedere bewoner?
Er is een voorstel voorgelegd aan de Raad van bestuur van de NMBS waarbij iedere inwoner van België een gratis 12-rittenkaart kan bekomen.

12-rittenkaart
Het product zal de vorm aannemen van een pass op naam en op aanvraag. Deze zal ter beschikking worden gesteld aan elke inwoner van dit land ouder dan 12 jaar die de aanvraag doet; Kinderen jonger dan 12 jaar mogen al gratis reizen. De gratis pass bevat 12 ritten en zal gedurende een periode van 6 maanden bruikbaar zijn, aan een ritme van 2 ritten per maand (na 9 uur ‘s ochtends in de week en niet in het weekend tijdens de maand augustus). De spreiding van het gebruik van de pass over een periode van zes maanden moet een betere spreiding van de reizigersstromen garanderen.

Hoe deze kaart bekomen?
Geïnteresseerden zullen een aanvraag enkel kunnen doen via het webform en dus niet via de loketten in de stations. De pass zal vervolgens via de post worden opgestuurd. Aanvragen zijn mogelijk tot 30 september 2020.

Wanneer zal deze kaart beschikbaar zijn?
Alle maatregelen worden genomen om te zorgen dat het online aanvraagformulier tegen begin augustus operationeel is. Deze periode  is nodig om het digitale platform te ontwikkelen en de distributieketen op te zetten, waarvoor openbare aanbestedingen zullen worden gelanceerd.

Vanaf wanneer kunnen we reizen met deze kaart?
De eerste reizen zullen mogelijk zijn 15 dagen na de start van de aanvragen, vanaf 17 augustus 2020..

Waarom deze actie?
De actie zal ondersteund worden door een communicatiecampagne die de rol van de trein als openbaarvervoersmiddel voor toeristische, commerciële, recreatieve, sociale en culturele doeleinden benadrukt. Het is belangrijk om het vertrouwen in het openbaar vervoer terug te winnen en het toerisme te stimuleren. Het  betekent ook dat de bezettingsgraad op het openbaar vervoer terug normaal wordt en dat de NMBS hiervoor een financiële tegemoetkoming ontvangt. .

dat is weer twee keer niks , als je pas om 9 u mag vertrekken in de week en weekend niet wat gaat ge dan nog aan de kust doen als je daar rond de middag aankomt

2 reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

verkeer
Snelheidscontroles in Alken zijn verontrustend. De kas wordt gespijsd

Bij snelheidscontroles in Alken heeft de politie 81 overtreders geflitst in de Meerdegatstraat. Dat is 28 procent van de 288 gecontroleerden. Ook in de Grootstraat was er een controle. Daar reed bijna één op vier te snel: 120 overtredingen op 520 gecontroleerde voertuigen.  

Sint-Truiden
Verkeer en veiligheid nav Monumentenrun en Haspengouw Culinair dit weekend

donderdag 5 september 2019 Naar aanleiding van de Monumentenrun en Haspengouw Culinair zijn er dit weekend een aantal specifieke verkeers- en veiligheidsmaatregelen van kracht. Monumentenrun Op zaterdag 7 september 2019 organiseert het stadsbestuur van Sint-Truiden in samenwerking met Koninklijke Tochtgenoten Atletiekclub Sint-Truiden (KTACT) en organisatiebureau YES de 5de Monumentenrun, een …

verkeer
Werken steenweg Wellen – Borgloon

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de Steenweg Borgloon (N754) in Wellen vernieuwen vanaf de Hertenstraat tot aan de Kleestraat (±400m.). Tijdens deze werken zal de  aannemer het huidige betonnen wegdek stuk beuken en vervolgens heraanleggen met asfalt. Hij zal ook de kasseien van de kantstroken opbreken en de vrijgekomen …

%d bloggers liken dit: