Zone 30 wordt proefproject

Politiek

8 maanden na de gemeenteraadsbeslissing om zone 30 door te voeren in de binnenstad, komt meerderheidspartij Open VLD terug op zijn beslissing. Burgemeester Veerle Heeren, Schepen Bert Stippelmans en Schepen Pascal Vossius besliste daarom om een proefproject te starten.

De beslissing voor het invoeren van de zone 30 was thans al lang genomen en werd in de gemeenteraad goedgekeurd door alle politieke partijen, buiten N-VA. Deze laatste onthielden zich omdat zij de voorgestelde zone 30 te uitgebreid vonden. Vandaag reageerde David Engelbos, voorzitter Open VLD Sint-Truiden, op de uitvoering van de beslissing.
“We merkten dat niet alleen in de stadskern maar ook op de invalswegen borden voor het aanduiden van een zone 30 werden geplaatst. Dit willen we graag weer met onze coalitiepartner bespreken.”
Schepen Stippelmans die eerder nog op zijn strepen bleef staan en zei dat vanaf 1 september de zone 30 definitief van kracht ging, besliste nu mee om een proefproject in te voeren. Burgemeester Veerle Heeren stelt dat verkeersveiligheid een topprioriteit voor de gemeente blijft maar het gemeentebestuur eerst wil peilen naar het draagvlak van deze beslissing.

Na het proefproject  (dat ingaat vanaf maandag 6 augustus) zullen de resultaten worden besproken op de gemeenteraad, waar de definitieve beslissing zal worden genomen. Gezien deze beslissing al werd goedgekeurd door de meerderheidspartijen is het vreemd dat zij nu terugkomen op hun stappen. Over de duur en kostprijs van het proefproject is nog geen informatie vrijgegeven.

Team TN volgt het verder op.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

verkeer
Snelheidscontroles in Alken zijn verontrustend. De kas wordt gespijsd

Bij snelheidscontroles in Alken heeft de politie 81 overtreders geflitst in de Meerdegatstraat. Dat is 28 procent van de 288 gecontroleerden. Ook in de Grootstraat was er een controle. Daar reed bijna één op vier te snel: 120 overtredingen op 520 gecontroleerde voertuigen.  

verkeer
2
12-rittenkaart op komst?

Komt er een gratis 12-rittenkaart voor iedere bewoner? Er is een voorstel voorgelegd aan de Raad van bestuur van de NMBS waarbij iedere inwoner van België een gratis 12-rittenkaart kan bekomen. 12-rittenkaart Het product zal de vorm aannemen van een pass op naam en op aanvraag. Deze zal ter beschikking …

Politiek
Procedures rond vestiging en uitbating nachtwinkels vereenvoudigd

“Maar focus op leefbaarheid en openbare orde blijft behouden” Na twee jaar wordt het reglement over de vestiging en uitbating van nachtwinkels aangepast. Dat gebeurde na een evaluatie met het oog op de vereenvoudiging van de verschillende administratieve procedures. Aan de ingebouwde veiligheids- en ordegaranties verandert niets. Het reglement kwam …

%d bloggers liken dit: