Het Agentschap Wegen en Verkeer vervangt sinds maandagochtend 23 januari een betonplaat op de Luikersteenweg richting Luik, iets voor het kruispunt met GL Cars. De werken zullen slechts een 5-tal dagen duren als het weer meezit.

Tijdens de werkzaamheden blijft er doorgaand verkeer mogelijk in beide richtingen. Gemotoriseerd verkeer komende van Sint-Truiden wordt tijdens de werken over de middenberm geleid. Voor voetgangers en fietsers verandert er niets. Er wordt over het algemeen weinig tot geen hinder verwacht. Het is niet duidelijk of de baan ‘s avonds volledig vrij is tegen de avondspits.

De plaatselijke herstelling van de rijweg richting Luik moet het rijcomfort voor weggebruikers verhogen. Voor de directe omgeving betekent het ook minder geluidshinder. De huidige asfaltlaag en resterende betonplaat worden verwijderd en de fundering wordt waar nodig verbeterd. Nadien komt er een nieuwe betonplaat tussen de bestaande voegen. Na uitharding van deze materialen kan de rijweg terug in gebruik genomen worden.

Foto © Rudi De Cock