De stad Borgloon heeft een resem activiteiten voorzien voor de komende zomermaanden. Afgelopen vrijdag werd het startschot gegeven met de film ‘Drunk’ in de tuin van het kasteel van Gors. Maar er staat nog veel meer op stapel.

Het werd een gezellig samenzijn afgelopen vrijdag bij de openluchtbioskoop. Toeristen en Lonenaren hadden hun strandstoel meegebracht, en er was eten en drinken. Dat zit ook in het toeristisch aanbod voor de komende twee zomermaanden. Naast toeristen zakken ook mensen uit de Haspengouwse regio wel eens graag af naar het mooie Borgloon.

Verhalen

Zo kan je deze zomer ‘Dwalen met Verhalen’. De interactieve verhalenwandeling van de bibliotheek en toerisme Borgloon is toe aan een zonnige zomereditie: op pad met Warre Borgmans. Hij voert je mee in de wereld van vertellingen voor jong en oud. De wandeling is gratis te volgen en dit doorlopend van 1 juli tot met 30 september.

Nog meer verhaal zit er in ‘Het Bankje’. De podcast ‘Het bankje’ brengt theater tot bij het publiek. De bedoeling is dat je tijdens een wandeling of een fietstocht plaatsneemt op een bankje. je wordt dan getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. Borgloon heeft maar liefst 15 van die mooie podcast-verhalen in de aanbieding, gratis. Op verschillende bankjes in de stad werd er een QR-code aangebracht. Deze kan je scannen met je smartphone, en op die manier kan je de podcast beluisteren. De codes blijven tot 30 september geactiveerd.

En het jonge publiek telt ondertussen af naar komend weekend, want het Release Festival zal het ganse weekend muzikaal bruisen.

           

De start van een straf toeristisch seizoen met een film in openlucht op een wonderbaarlijke locatie – Foto’s ©Rudi De Cock