Na een paar zeer geslaagde try-outs gooit BrassBand Zuid-Limburg de deuren van zaal De Golmeerzouw in Hoepertingen open. De brassband zal er een avondvullend concert brengen. De muzikanten van de brassband zijn trots op hun unieke sound.

De bandleden van BrassBand Zuid-Limburg staan te popelen om hun unieke sound naar het grote publiek te brengen. Na een reeks evaluatieconcerten voor VLAMO (het overkoepelend orgaan voor Vlaamse muziekverenigingen) in Tienen en Leuven, brengen ze voor het eerst in hun recente bestaan een volledig concert, en dat in Hoepertingen (Borgloon).

Op 15 januari 2020 kwamen 4 enthousiaste koperblazers uit de regio (Zuid-)Limburg bij elkaar om het idee van een brassband te bespreken.  “Aangezien in de regio Zuid-Limburg deze blaasmuziekvorm nog niet werd aangeboden, dachten we dat de tijd rijp was om met een initiatief te starten”, aldus voorzitter Marc Soentjens. “We legden contact met een aantal bevriende en gekende koperblazers en slagwerkers om hun interesse af te toetsen. De balans bleek positief.” Enkele dagen later, op 29 januari 2020, troffen 13 kopermuzikanten elkaar voor een eerste repetitie onder de tijdelijke leiding van Kenny Bloemen. Soentjes voegt toe: “De sfeer zat goed, en iedereen was enthousiast.  Ondanks 3 verplichte onderbrekingen door corona, bleef de interesse en het aantal muzikanten snel groeien. Ondertussen zitten we met een volledige standaard bezetting van een brassband, namelijk 25 koperblazers en 3 slagwerkers, afkomstig uit de ruime regio en is de muzikale leiding overgenomen door Jan De Maeseneer.”

Ondervoorzitter Kenny Bloemen ziet er een hele uitdaging in om in deze tijden een nieuwe vereniging op te richten.”Niet alleen omwille van de gekende epidemiologische omstandigheden, maar ook om de nodige geëngageerde muzikanten bij elkaar te krijgen én te houden. We hebben als doel gesteld om de koperblaasmuziek te promoten door het brengen van kwalitatief afgewerkte en diverse muziek, zodat zowel muzikanten als publiek een fijne muzikale ervaring kunnen beleven”, aldus Kenny Bloemen.

BrassBand Zuid-Limburg in concert op zaterdag 8 oktober om 19 uur

Zaal Golmeerzouw (voormalig parochiecentrum Hoepertingen), Kasteelstraat 8, Hoepertingen (Borgloon)

Tickets voor het concert zijn te verkrijgen bij de leden of aan de kassa, alle info over de brassband vind je op hun website

www.brassbandzuidlimburg.be