De nieuwe treinroute die rechtstreeks van Brussel naar Praag loopt is wellicht niet speciaal voor hen gemaakt, maar met een indrukwekkend repertoire van 12 solo’s en 6 duo-dansen heeft Danceformation Silverstar het ticket weten te bemachtigen om België te vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Dans, georganiseerd door de DWC (Dance World Cup) in Tsjechië.

De DWC staat bekend als ‘s werelds grootste danswedstrijd, waarbij deelnemers van alle leeftijden en dansgenres uit meer dan 65 landen strijden om de eer. Met meer dan 120.000 deelnemers die bij de kwalificatiewedstrijden hun land vertegenwoordigen, is het een topprestatie van onze Haspengouwse dansers om geselecteerd te worden voor deze prestigieuze competitie.

“We zijn als Danceformation Silverstar trots en vereerd met de kans om België te vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale”, vertelt Gina Depuis. “Alles gebeurt tussen 27 juni tot 6 juli 2024 in Praag, Tsjechië. Er zullen natuurlijk wel wat zenuwen bij zijn. Want de wereld staat niet stil. Op 10 april nemen we deel aan de @dancewavescompetition, gevolgd door het Belgisch Kampioenschap op 13 en 14 april. Op zondag 5 mei presenteren we zelf een speciale dansvoorstelling met al onze recreatieve en competitieve dansers. En van 9 tot 12 mei zullen we deelnemen aan het Europees Kampioenschap in Duitsland, georganiseerd door @dancestarscompetitions.”

Toewijding

Met hun vastberadenheid en toewijding zijn de dansers van Danceformation Silverstar vastbesloten om hun beste prestaties te leveren op alle komende evenementen, in aanloop naar het hoogtepunt van het Wereldkampioenschap Dans in Praag. “Onze passie voor dans en onze vastberadenheid om België sterk te vertegenwoordigen op het wereldtoneel staat voorop. Het belooft een spannende reis te worden vol met uitdagingen, groei en inspiratie voor Danceformation Silverstar en onze supporters.”