“Geen enkel kind in Sint-Truiden mag in de kou blijven staan!”: Kom 22 december naar het stadspark en hang een jas in de boom.”

Helaas kunnen meerdere ouders zich geen voldoende warme kledij voor hun kinderen permitteren. De stad Sint-Truiden roept daarom iedereen op om zaterdag 22 december met zijn of haar ongebruikte kinderkleding naar het stadspark te komen.

In ruil genieten ze er op ‘Lichtjes in het Park’ van 19u tot 22u van een sfeervol event met de gezelligste animatie voor jong en oud. Bijna vier op tien inwoners willen graag meer beleving in het stadspark van Sint-Truiden. Dat bleek uit een bevraging van de Truiense jeugdraad. Eerder dit jaar organiseerde het stadsbestuur met ‘Pret in het Park’ daarom een bruisende familiedag.

Hierop komt nu een gezellig winters vervolg. Op zaterdag 22 december is het stadspark van 19u tot 22u het decor van ‘Lichtjes in het Park’. De kiosk wordt met honderden kaarsjes omgetoverd tot een knusse loungehoek, vuurspuwers zorgen voor het nodige spektakel en ‘The Christmas Carol Singers’ brengen het geheel op smaak met een zwierig vleugje kerstmagie. Wensballonen (die bezoekers over de vijvers kunnen laten drijven) en hartverwarmende hapjes maken de beleving compleet.

Geen enkel kind blijft deze winter in de kou staan ‘Lichtjes in het Park’ is kortom het warmste gezinsevent van het jaar. Dat komt niet in het minst door de hoopvolle oproep die de stad lanceert naar iedereen die dan een bezoek aan het park plant. “De winter is met – een beetje vertraging – nu toch ingezet. Met deze koudere temperaturen duffelen we ons wat steviger in. Toch is dat helaas niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Er zijn jammer genoeg heel wat gezinnen die het zich niet kunnen veroorloven dat hun kinderen warm gekleed zijn.

We vragen daarom iedereen in zijn kleerkast te duiken en ongebruikte kinderkledij zoals jassen, mutsen en sjaals op zaterdag 22 december in onze jassenboom te hangen. Zo zorgen we ervoor dat geen enkel kind deze winter in de kou blijft staan”, verduidelijkt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.

Leuke gezinsactiviteit met hoopvolle boodschap Na afloop van het evenement gaan de ingezamelde kledingstukken naar een aantal goede doelen, die erop toezien dat ze bij de juiste gezinnen terechtkomen.

’Lichtjes in het Park’ is zo een leuke gezinsactiviteit met een hoopvolle boodschap. Dat is waar het tijdens deze eindejaarsperiode om draait. Wij zijn er alleszins van overtuigd dat de Truienaars zich hier weer van hun meest solidaire kant zullen tonen”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

Facebook activiteit: https://www.facebook.com/events/266405174043128/