Na het weergaloze succes van de virtual reality bril op de glijbaan kan je vanaf maandag 3 april in het LAGO Bloesembad van Sint-Truiden genieten van de topprimeur voor Limburg: het VR-snorkelen. Tijdens die snorkelsessies met VR-bril lijkt het alsof je in de oceaan snorkelt tussen prachtige zoetwatervissen en zeeschildpadden, scheepswrakken met piratenschatten, … Af en toe zie je zelfs een haai voorbijzwemmen. Adembenemend en uniek!

Ongetwijfeld staat in veel gezinnen een dagje Lago Bloesembad op het programma nu de twee weken durende paasvakantie is gestart. De bezoekers wacht alvast een verrassing van formaat. “Voor het eerst in Limburg kan je met een VR-bril snorkelen in de oceanen van tropische eilanden”, vertelt manager Bert Thijs van LAGO Sint-Truiden. “Dit is een absolute primeur voor onze provincie! Gedurende de vakantie staan er exclusieve VR-experiences op het programma. Tijdens de snorkelsessies met VR-bril lijkt het alsof je in de oceaan snorkelt tussen prachtige zoetwatervissen en zeeschildpadden, scheepswrakken met piratenschatten, … Af en toe zie je zelfs een haai voorbijzwemmen. Adembenemend en uniek!”

(Lees verder onder de foto’s)

 

Met virtual reality hebben ze bij LAGO al langer ervaring. “We waren in België de eerste met de VR-bril op de glijbaan, een topprimeur, waarbij je aan een heerlijke snelheid naar beneden roetsjt en fascinerende werelden ontdekt zoals een houten rollercoaster, een ruimtereis tussen planeten of een afdaling in een sneeuwlandschap. Je waant je echt in een jungle-, ijs- of spacelandschap. Mensen vinden het spectaculair omdat bijvoorbeeld bij die space-versie het gevoel hebt gewichtloos door de ruimte te zweven. Omwille van dat succes zijn we verder gaan denken en kunnen we nu extra de VR-beleving van het snorkelen aanbieden. Zo beleven Truienaren nog meer dat subtropisch vakantieplezier dichtbij huis.”

Totaalbeleving

Met deze topactiviteit zet het Bloesembad zich helemaal op de kaart als een sterk uitgebouwd waterparadijs. “De allerkleinsten plonsen in de fantasierijke waterspeeltuin. Het is mooi om te zien hoe ze die eerste stapjes in het water zetten. De iets grotere kinderen beleven onnoemelijk veel plezier onder de fonteintjes of in de bubbels van de warme lagune. En zoals de zon zich hier in Haspengouw vaak laat zien, zorgt zo’n duik in het buitenbad voor een instant vakantiegevoel. Erg populair zijn de wildwaterbaan, de glijbanen, het golfslagbad, de warme lagune, de sauna en het zoutbad.”

Praktisch

Tijdens de paasvakantie gaan de VR-snorkelsessies door tussen 11 uur en 12 uur en tussen 16 uur en 17 uur. De virtual slide is dagelijks geopend tussen 10 uur tot en met 11 uur en tussen 15 uur en 16 uur.

De volledige vakantieplanning vind je op de website. De VR-beleving kost niets extra en zit dus mee in het standaard toegangsticket of voordelig combidealticket (ticket + menu op het zwemmersterras).

Boek je daguitstap op www.lagosint-truiden.be