Peter Nijskens is in 2015 gestart met zijn eerste wijnranken op 1,25 ha in Wilderen. Intussen beslaan de wijngaarden meer dan 6,5 ha. Voor het wijnmaken rekent hij op oenoloog Hans Van Nyen.  Langs de ommuurde moestuin van het kasteel van Duras plantte Peter Riesling aan…

Rondleiding met één proevertje: zondag 16 mei, zondag 30 mei en zondag 13 juni

Tijdens de rondleiding krijgt u meer uitleg over ons wijndomein en het vinificatieproces. Bij mooi weer wordt ook de wijngaard bezocht. Achteraf krijgt u één proevertje. De rondleiding en proeverij zullen buiten doorgaan onder een afdak. Bij slecht weer kan de rondleiding dus ook plaatsvinden.

Omwille van de coronasituatie is inschrijven hiervoor verplicht en zijn er maximum 20 personen toegelaten. Inschrijven kan door een mailtje te sturen met de vermelding op welke datum u de rondleiding wenst te volgen en met hoeveel personen (volwassenen en kinderen).

De rondleiding start stipt om 15 uur. De prijs per persoon bedraagt €5.

Wijnnocturne: vrijdag 11 juni en zaterdag 12 juni

Ontdek ons wijnverhaal tijdens een avondwandeling tussen onze boom- en wijngaarden. Tijdens de geanimeerde wandeling ontdekt u alles over de wijnbouw in Haspengouw. Onderweg wordt u verrast met een leuk verhaal in een muzikale sfeer. Als afsluiter kan u genieten van een hapje en enkele wijnproevertjes. Inschrijven is hiervoor verplicht.

Gloire de Duras – Toerisme Sint-Truiden (visitsinttruiden.be)

Contactgegevens
Gloire de Duras, Familie Nijskens, Galgestraat 126, 3803 Sint-Truiden – Wilderen, 0475 83 30 68, info@gloirededuras.be, www.gloirededuras.be, Wijndomein Gloire de Duras | Facebook