Vanessa Hamerijckx werd vandaag 33 jaar en gaat haar eerste boek uitgeven. Ze werkt als Compliance Specialist in de farmaceutische industrie. “Mijn primaire hobby’s zijn tevens mijn passies: me met dieren bezighouden, hen verzorgen en verwennen.

Ik word ook dikwijls door muziek omringd en een dansje doen terwijl de hondjes rond me lopen, maakt mijn dag altijd goed”. Zo, nu weet je meteen wie deze dame is. Haar eerste boek is ‘De wereld door zes hondenoogjes”

De wereld vanuit een ander perspectief
De uitgever verwoordde het op deze manier: “Waar verhalen grotendeels worden verteld vanuit het oogpunt van menselijke personages, weet jij jouw boek in een heel origineel perspectief te plaatsen: die van drie hondjes! Je neemt de lezer mee in de belevingswereld van dieren, die met veel nieuwsgierigheid en interesse hun menselijke baasjes waarnemen. Het is dan ook verfrissend om de wereld eens vanuit de ogen van deze viervoeters te zien en hun gedachtegangen over de wereld en de mensen te kunnen horen. Je hebt daarmee bewezen je te kunnen inleven in je personages, iets wat niet gemakkelijk zal zijn geweest, gezien het feit we normaliter niet weten wat deze dieren denken, zien of voelen. Je weet dit te combineren met humoristische en vrolijke gebeurtenissen die een glimlach op mijn gezicht toveren. De band die Bicky, Ibeke en Woezy onderling en met hun baasjes hebben is hartverwarmend. Na het lezen van jouw boek krijg ik ontzettend zin om net als papi en mami een trouwe viervoeter te knuffelen!” Maar lezen moet je het zelf, wanneer het gepubliceerd wordt op 18 september.

 

Opbrengst voor dierenasiel
“Door tijdsgebrek heb ik nooit eerder een boek geschreven. Door COVID-19 moesten we dan van thuis werken en ineens viel het woon-werkverkeer weg. Afstanden in België hebben we niet, maar files des te meer. De tijd die ik anders in files doorbracht, kon ik nu achter mijn computer doorbrengen en mijn boek schrijven. Familie en vrienden vroegen me al een hele poos om een boek te schrijven en nu ineens had ik er de tijd voor”, vertelt Vanessa nog.
En als dierenliefhebster in hart en nieren gaat ze nog verder. “Inderdaad”, zegt Vanessa, “ik ben ook vrijwilligster voor het dierenasiel van Sint-Truiden. Deze organisatie heeft door COVID-19 veel inkomsten verloren door geannuleerde evenementen, terwijl het werk blijft doorgaan en de kosten niet stoppen. Om hen te steunen, heb ik besloten dat 50% van de opbrengst van de boekverkoop naar hen zal gaan.”

Nieuw boek op stapel

Na het eerste wil je meer, en Vanessa is daar geen uitzondering op. “Ik werk eveneens aan een tweede boek dat een detectiveverhaal zal worden, maar dat is nog in volle ontwikkeling”, besluit de kersverse auteur Vanessa Hamerijckx