210414-bok5Wij zijn Roeland en Noémi. Twee dertigers met een passie voor dieren! Dat geitjes leuke dieren zijn, daar moet niemand ons nog van overtuigen. Voor ons begon het allemaal op 17 juni 2018, met onze eerste twee opvangen geitjes: Taco en Telma.

Bokkenhof werd opgericht begin 2021 met het idee om ook andere geitjes een thuis te bieden. Geitjes die uit allerlei situaties komen. Een particulier die ze niet meer kan verzorgen of een inbeslagname.

210414-bok3“In eerste instantie zullen wij hen opvangen en de kosten op ons nemen, zoals ontworming, castratie, bloedtesten, etc. Zodra ze er klaar voor zijn, gaan we op zoek naar een nieuwe thuis voor hen. Bokjes die geen nieuwe adoptie ouders vinden, zullen bij ons blijven wonen hier op de hoeve”, aldus Roeland en Noémie.

Op dit moment zijn ze net klaar met een opleiding bij het NAC (schapen- en geitenhouderij) via Hogeschool Gent. Met deze opleiding willen ze een stevige basiskennis op doen, om goed op te hoogte te zijn van ziektes, huisvesting, wetgeving en zo verder.

Roeland en Noémi betalen deze opvang nu uit eigen zak en zoeken steun. Dat kan via hun webshop. “De grootste inkomstenbron is onze eigen webshop, die momenteel nog te vinden is onder de naam ‘Nono’s Shop’ op etsy : klik hier om de webshop te bezoeken”.

210414-bok2Ollie, Kamiel en Gust
Deze 3 dwerggeitjes werden bij ons binnengebracht door een hobbyfokker die helaas teveel bokjes had ineens. Het zijn gezonde jonge diertjes en Ollie is helemaal gek op knuffels. Kamiel en Gust zijn een klein beetje voorzichtiger en moeten nog een beetje wennen aan mensen.  Dit trio is enkel samen adopteerbaar, omdat ze aan elkaar gehecht zijn en we niet willen dat één van hen ergens alleen terecht komt. De bokjes kunnen gereserveerd worden, maar zullen pas kunnen opgehaald worden op het moment dat ze gecastreerd, ontwormd en ingeënt zijn. Dit zal vermoedelijk eind april zijn, op een leeftijd van 5 maand. Gisteren kregen we bezoek van de nieuwe baasjes van Kamiel, Gust en Ollie. Zij zullen verh   uizen naar West-Vlaanderen.

Heb je interesse om  geitjes te adopteren? Stuur ze dan een berichtje via hun website of  facebook pagina.

https://www.bokkenhof.be/210414-bok4
https://www.facebook.com/bokkenhof