Niet alleen omwille van het korten van de dagen maar ook door de verstrenging van de coronamaatregelen. Sommige mensen die we heel graag zien, hebben we nu even niet bij ons.

Daarom roepen we alle inwoners van Heers op om MASSAAL een lichtje te laten branden. Dit kan met een kaarsje op de stoep, een kaarsje voor het raam,… maar nog leuker zou zijn, als we met zijn allen super veel (lichtgevende) kerstversiering ophangen. Zo laat je met dit licht weten dat je warmte en verbondenheid biedt aan de mensen die je liefhebt, schrijft het gemeentebestuur op Facebook. En de gemeente voegt de daad bij het woord.

De gemeente Heers brengt 3.500 geurkaarsjes, vergezeld van een kaartje en gedichtje, van deur tot deur bij elk huisgezin om de inwoners te ondersteunen in deze moeilijke coronatijd. “Met deze actie hopen we toch een gevoel van warmte te creëren tijdens de donkere dagen”, aldus burgemeester Kristof Pirard . “Het doel van de actie is drieledig. Eerst en vooral willen we onze inwoners wat licht en warmte bieden. Tegelijk creëer je met zo’n geurkaars een rustgevende, huiselijke geur. Daarnaast staat de actie in het teken van de verbondenheid. Daarom vermelden we op het bijgevoegd kaartje de contactgegevens van de burgemeester, de schepenen en de dienst Welzijn.”