Op zaterdag 29 januari trok Fietsersbond Sint-Truiden met haar maandelijkse Fietskaravaan langs een aantal afgewerkte en lopende fietsprojecten. Onderweg hielden ze halt aan de ‘Gulden Bodem’, waar eind vorig jaar een zwaar fietsongeval gebeurde.

Afgelopen zaterdag reden een 20-tal leden en sympathisanten van Fietsersbond Sint-Truiden mee met de eerste Critical Mass van het jaar. Er waren deze maand ook enkele nieuwe deelnemers. De fietstocht focust elke maand op een specifiek thema in verband met Fietsveiligheid.

Deze maand werd er uitleg gegeven over enkele langlopende fietsprojecten zoals de Fietsring, het begin van de Diestersteenweg en de fietssnelweg naast de N3. Al deze projecten lopen reeds meerdere jaren en worden in meerdere opeenvolgende fases afgewerkt.

Diederik  van de Fietsersbond: “de plannen en de uitvoering van het begin van de Diestersteenweg tot aan de brug heeft 8 jaar geduurd en is nu eindelijk volledig klaar.”

Onderweg werd er ook gestopt bij het kruispunt van de ‘Gulden Bodem’ waar in november een fietser werd aangereden. Het kruispunt werd geanalyseerd en de conclusie is dat iedereen uit de veldweg best zijn voorrang afgeeft en stopt. Dit gaat de veiligheid ten goede komen. De toegang naar de parking EM Decor werd symbolisch afgesloten om te voorkomen dat de fietsers en joggers blindelings oversteken naar de parking.

Fietsersbond Sint-Truiden organiseert elke maand zo een fietstocht langs gevaarlijke en moeilijke punten. Iedereen is welkom om mee te fietsen elke laatste zaterdag van de maand, verzamelen om 15u aan het station.