Vandaag maakte de fusiemicrobe zich opnieuw meester van Het Belang van Limburg. Dat gebeurt maandelijks: ofwel heeft een burgemeester zijn oog “ergens” op latenvallen, en nu wil de N-VA hun drang naar grotere gemeenten opleggen.

Niet iedereen staat echter te springen om te gaan verzuipen in een grote vijver. Kristof Pirard van Heers al zeker niet. Zijn commentaar vandaag, niet in de krant maar op Facebook lees je hier.

“Iedereen praat maar over fusies, fusies en nog eens fusies. Laat ons toch eerst intensief samenwerken, en dan pas kijken waar het ons “eventueel” kan naartoe brengen. Wij zijn blijkbaar zeer gegeerd als bruid maar is daarom de bruid gewillig? Niemand heeft mij tot nu de echte meerwaarde al getoond wat fusies kunnen betekenen voor Heers. Voor mij komt de Heersenaar zeker op de eerste plaats”, aldus de Heerse burgervader van VLDumont.

“Iedereen spreekt maar over schuldafbouw maar in Heers hebben we bijna geen schuld, omdat we zeer bewust omgaan met het budget! En laat “schuldafbouw” nu juist geen punt zijn om dit te bespreken maar wel “de burger!” Wordt de burger van Heers er beter van? Is een fusie echt iets waar de Heersenaar op zit te wachten? Ik hoor het graag, en eventueel zo ja, naar welke kant neigt dit dan?”, besluit de burgemeester.

Misschien een mogelijkheid is dan de mening van schepen Pascy Monette (Open VLD Sint-Truiden) die de gemeenten van Zuid-Limburg de raad geeft om een referendum te organiseren. Maar als hun schuld zo groot is, hebben ze dan daar nog wel geld voor? De volksraadpleging van Kristof Pirard op Facebook leverde in elk geval al een duidelijke uitslag op: NEEN!