“Het virus wordt moe, dus vooral nu DOORZETTEN”

Algemeen

“De afgelopen 24 uur werden 242 nieuwe mensen gehospitaliseerd”, aldus viroloog Steven Van Gucht op de dagelijkse persconferentie. “161 mensen mochten het ziekenhuis verlaten, er liggen nu 5.536 coronapatiënten in het ziekenhuis. Daarvan liggen 1.223 patiënten op intensieve zorg, dat zijn elf patiënten minder dan 24 uur daarvoor. 915 patiënten moeten beademd worden, en ook dat is een daling van 25 mensen.

“De cijfers evalueren positief”, ging Van Gucht verder. “Het virus wordt moe, het is belangrijk dat we onze greep blijven aanhouden. Er is hoop in deze cijfers. Het aantal doden is spijtig genoeg nog te hoog: blijf dus solidair, blijf je verzorgen en zorg voor anderen.”

In het ziekenhuis werden 90 overlijdens vastgesteld, in de woon-zorgcentra zijn 171 overlijdens geteld, waarvan vermoed wordt dat ze stierven aan corona. In het totaal zijn er 262 overlijdens geteld in de afgelopen 24 uur, waarvan 151 in Vlaanderen. 52 procent werd geteld in de ziekenhuizen, 46 procent in woon-zorgcentra. In totaal zijn er 4.157 mensen overleden in ons land door het coronavirus. “Ons gedrag bepaalt de curve, en niet andersom”, zegt hij. Het zou heel onverantwoord zijn als de mensen de cijfers zelf gaan interpreteren en hun gedrag aanpassen. De dalende curve kan heel snel opnieuw naar boven schieten, dat moeten we absoluut vermijden”, besluit Van Gucht.

De overheid benadrukt dat er veel vrijwilligers zijn die zich dagelijks inzetten voor de meest kwetsbare mensen in de maatschappij. Duizenden mensen van alle leeftijden zetten zich dagelijks in om anderen te ondersteunen in deze moeilijke periode. Dergelijke acties zorgen voor de nodige veerkracht in onze samenleving, en geeft ons de nodige weerbaarheid om hier samen uit te geraken. Het crisiscentrum meldt verder nog 530 nieuwe bevestigde besmettingen, 394 in Vlaanderen, 129 in Wallonië, 62 in Brussel, en zeven van onbekende oorsprong. In totaal telt ons land 31.119 bevestigde besmettingen.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Vandaag 28/06/2020 – Koopzondag in Sint-Truiden

Doordat de jaarlijkse Zomerbraderie niet doorgaat, wordt er een ‘Koopzondag’ gehouden in de stad Sint-Truiden. De winkels in Sint-Truiden zijn deze namiddag geopend van 14u tot 18 uur. Je kunt er naar hartenlust genieten en koopjes doen en dit alles in een veilig kader.      

Algemeen
Truiense Nina Derwael kijkt uit naar de Olympische Spelen.

Wereldkampioene Nina Derwael bereidt zich voor Op de Olympische Spelen. In 2023 zullen de Olympische Spelen in Antwerpen plaatsvinden, in 2024 in Parijs. De wereldkampioene aan de brug met ongelijke leggers ziet met vol vertrouwen uit naar de deelname aan de Olympische spelen. Eind december zal ze nog deelnemen aan …

Algemeen
Koning, koningin, prinsen en prinsessen op de fiets

Hoog bezoek vandaag in Limburg. De koning en de koningin kwamen samen met hun vier kinderen genoten van een stukje van al het moois dat Limburg te bieden heeft, zoals ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk. Zo geven ze het goede voorbeeld om op vakantie te gaan in eigen land. Het …

%d bloggers liken dit: