Had het met de storm te maken geen idee.. Maar gisteren hadden de vrijwilligers van Animal Rescue Service onze eerste ‘drukke’ namiddag van 2022.
In Borgloon haalden ze een prachtige grootoorvleermuis op die gevonden werd. Ze lag op de grond en de vinder ontfermde zich over het prachtige beestje! Via de collega’s van het Natuurhulpcentrum kwamen ze bij ons terecht voor de ophaling en overbrenging ervan.
Onderweg vonden ze zelf nog een koksmeeuw langs de kant van de weg. Vermoedelijk een tikje van de wind of iets dergelijks. Maar ze namen deze arme stakker ook maar ineens mee! Tegelijk reed een andere vrijwilliger in Sint-Truiden naar een adres waar een tortelduifje gevonden werd met een kwetsuur aan het oog. En ook nog op hetzelfde moment kwam er een oproep binnen van de Politie Druivenstreek voor een gekwetste steenmarter in Overijse Daar ging een  vrijwilliger die wat dichterbij woonde ook meteen naartoe! Bij aankomst zat er al iets meer leven in de steenmarter maar hij ging toch mee richting Natuurhulpcentrum voor verzorging!
Toen iedereen bijna terug in Sint-Truiden was kwam er nog een telefoontje binnen van een ongeruste dame uit Zoutleeuw. Er zat een reiger aan haar vijvertje maar hij vloog niet weg. Aangezien vrijwilliger Steven door Zoutleeuw kwam op weg naar onze thuisbasis ging hij ter plaatse. Met een speciale reigerkist gingen we met een 2de voertuig ook even naar de locatie om het transport zo aangenaam mogelijk te maken voor de vogel. Toen we de tuin in gingen zagen we een plastieken reiger langs de vijver staan.. De dame zag ons al even twijfelachtig kijken naar elkaar en begon te lachen dat we deze mochten laten zitten omdat hij braaf was.. De gekwetste reiger had zich verscholen achter de struikjes! Gelukkig was hij snel gevangen, maar een zware vleugel breuk was meteen duidelijk.
Iedereen kon veilig richting Natuurhulpcentrum vertrekken!
Net terug van Oudsbergen…
Kwam er een telefoontje binnen uit Tongeren voor een loslopende geit die dreigde de drukke Bilzersteenweg op te lopen. Voor we aankwamen kon de bok al in een loods gedreven worden. Na enkele minuten vangen hadden we de prachtige bok te stekken en ging hij de trailer in. Na wat rondvragen kwamen we bij de eigenaar uit. Gelukkig kon de bok weer snel naar huis en was een ritje richting opvangcentrum niet meer nodig