Het provinciale voetbal geraakte afgelopen seizoen door de coronacrisis volledig in het slop. Toch besloot Salvin Di Vito om een nieuwe wind te laten waaien bij K. Halle VV. Samen met gelijkgezinden, Niels Koninckx en Laurens Knaepen, maakte hij vorig jaar in oktober zijn plannen concreet om de jeugdwerking van een kwaliteitsinjectie te voorzien.
opzoek-naar-jeugdspelersOndertussen is ook Jo Buvé mee op de kar gesprongen. ‘Het is ongelooflijk wat we op zo’n korte tijd hebben verwezenlijkt’, vertelt Salvin. Aanvankelijk wilde men het voetbalveld verkavelen, want de ploeg had zogezegd geen toekomst meer. Toen Salvin en Laurens hiervan hoorden, trokken ze met hun ideeën naar secretaris Louis Torsin. In samenspraak met het huidige bestuur, kregen ze groen licht om de jeugdwerking te herzien. Halle VV is een familieclub en zal dat ook blijven. Daarom betrekken we het huidige bestuur bij al onze beslissingen. Bovendien kunnen we de ervaring van iemand als Louis goed gebruiken, verduidelijkt Salvin. Kinderen tussen 4 en 10 jaar mogen altijd contact opnemen op 0491/18.25.44 om vrijwillig eens komen te proberen. Iedereen is Welkom!

Spontane inschrijvingen
Het initiatief heeft hen voorlopig nog geen windeieren gelegd. Sinds de herlancering komen de inschrijvingen spontaan binnen. We merken dat het erg leeft in de streek. Mensen reageren enthousiast en waarderen het feit dat we voetbalplezier centraal stellen. Momenteel focussen we op het heropstarten van de jeugdwerking. In het beste geval stromen de jeugdspelers door naar het reserve-elftal of de eerste ploeg’, vertelt Salvin.

Gerichte taakverdeling
Salvin ontfermde zich als jeugdcoördinator over een heus takenpakket. ‘Ik maakte lange werkdagen en begeleidde er niet alleen verschillende jeugdploegen, maar evalueerde ook de trainers. Uiteindelijk werd dit te veel van het goede en begon ik na te denken over mijn mogelijkheden’, zegt hij. Desondanks komt zijn ervaring nu goed van pas. Bovendien zijn de taken nu gerichter en efficiënter verdeeld. Zo neemt bijvoorbeeld Niels de communicatie en de interne organisatie voor zijn rekening.

210429-halle1Spelenderwijs leren
‘Hoewel we vooral willen dat de spelers zich vermaken, vind ik het belangrijk dat ze ook iets leren. Al onze trainers hebben verschillende diploma’s en met een nieuwe lading sponsors zijn er mogelijkheden om te groeien’, blikt Salvin vooruit. Hij hoopt om in juli met de voorbereiding te kunnen starten, maar omwille van de coronacrisis is niets echt zeker. Op dat vlak is hij realistisch
210429-halle2

Opfrissing van accommodatie
Momenteel zijn we hard aan het werk om alles zo goed als mogelijk op te frissen. Zo hebben we al al de asbestplaten van de kleedkamers laten verwijderen en zijn we momenteel bezig met nieuw houtwerk en een nieuw dak aan het plaatsen. Daarna worden deze aan de binnenkomt volledig vernieuwd.