210124-vuil2Zepperen is zowat de enige plek in Sint-Truiden waar je van je oud papier af geraakt als je daar goesting in hebt en als er plaats is in de container, behalve natuurlijk op het containerpark. Al jaar en dag staan er aan het voetbalveld in de Sportpleinstraat een paar containers waar iedereen zijn oud papier en karton kwijtgeraakt, en van deze dienst wordt gretig gebruik gemaakt door mensen met een milieubewust geweten, maar ook door beunhazen die het milieu aan hun botten vegen.

Als die rotte appels het zo bont blijven maken, en niet alleen hun papier maar ook ander afval naast de containers smijten, zou deze service niet meer lang duren: de buurtbewoners klagen al langer over rond slingerend papier nadat een storm(pje) passeert. Dat zou een spijtige zaak zijn voor KVV Zepperen-Brustem, voor wie dit oud papier een (en nu de enige) bron van inkomsten is. Dus hebben ze zelf maar de rommel opgeruimd en zijn ze op het containerpark aan de kassa gepasseerd om de rotzooi kwijt geraken.

Daarom een oproep: blijf KVV Zepperen-Brustem steunen met uw oud papier maar, indien de containers vol zijn, neem dan je dozen terug mee naar huis en brengt ze op een later tijdstip, maar deponeer ze zeker niet langs de containers want daarmee lok je andere sluikstorters en wettelijk gezien ben je er dan zelf ook een.