Het verlies van Genk op Moeskroen zorgde toch voor enige druk op Stayen: blijkbaar kan STVV niet steunen op de gouwgenoten uit Genk en gooien ze de punten te grabbel tegen een rechtstreekse concurrent. Er moest dus gewonnen worden, liefst, om een leukere uitgangspositie te verwerven. Maar we kunnen onmogelijk geloven als zou Genk dat opzettelijk gedaan hebben!

De kanaries zijn baas in de eerste helft: enkel via fouten kan OHL de geel-blauwen afstoppen. Mboyo wordt in de eerste vijf minuten al twee keer stevig aangepakt. Eerst wordt de spits door Vlietinck tegen de boarding geduwd. Daarna komt Jemelka vervelend doen. Mboyo maakt misbaar richting scheidsrechter De Cremer en dat komt hem dan ook nog eens op een vermaning te staan: de wereld op zijn kop.

Assist Mboyo, goal Suzuki
8-3Op de 10de minuut zien we een knappe aanval van de Kanaries! Mboyo houdt zijn belager aan de praat en legt goed af tot bij Brüls. De roodharige Belg wint heel wat meters en steekt het leer tot bij Suzuki. Diens voorzet is veel te ver, maar Mboyo raapt ‘m op. De center van de ex-Kortrijkzaan is wel meer dan op maat. Suzuki kan er ideaal op inlopen en knikt perfect binnen. Een kansloze Romo vist de bal uit het net.

STVV blijft baas, Leuven bakt er weinig van, en toch maken ze gelijk. Henry, wie anders, flikt het in zijn eentje in de 25ste minuut. Hij krijgt te veel ruimte van Steve De Ridder en kan zomaar aanleggen met zijn uitstekende rechtervoet. De topschutter van de bezoekers kiest de rechterbenedenhoek uit, en zo kan Sint-Truiden opnieuw beginnen. Ook weer een goal in weggeefverpakking

Iets over het halfuur blijft de bal dankzij Vlietinck hangen in het Leuvense strafschopgebied en Suzuki probeert Romo voor een tweede maal van dichtbij te kloppen. De Venezolaan gooit zich met ware doodsverachting naar de bal en dat loont.

1-29Rood voor ex-kanarie Ngawa
Het potige spel van de Leuvenaars kent een triest hoogtepunt in de 38ste. Ngawa gaat vol door richting de enkels van Suzuki en De Cremer oordeelt dat de uitsluiting de enige juiste keuze is.Er was trouwens geen enkele intentie om de bal te spelen.

Leuven met 10 verder, en dat moet mogelijkheden geven. De Kanaries profiteren onmiddellijk van de man-meer-situatie! Teixeira klimt het hoogst op de vrije trap na de uitsluiting voor Ngawa en de centrale verdediger ziet dat Mboyo beter geplaatst staat om het leer binnen te koppen. Mboyo stelt niet teleur en maakt er 2-1 van. Het duurde minuten voor de scheidsrechters het eens waren, maar na lang meten ziet ook de VAR dat dit een reglementair doelpunt was.

In de eerste minuut van de blessuretijd laat Cacace de doodsteek voor Leuven liggen! Garcia levert een strakke voorzet af op de sluw afhakende Cacace en de Nieuw-Zeelander haalt in één keer uit. Mooie poging die maar een metertje naast gaat.

Na de rust geen Leuvens gevaar meer
Na de rust blijft STVV baas, normaal met 11 tegen 10. Mboyo hijst zichzelf door de buitenspelval in minuut 53 en stormt op Romo af. Suzuki is goed gevolgd en legt eenvoudig de 3-1 binnen. De gemakkelijkste goal uit zijn carrière.

3-9Schrijvers en Steuckers
Na een uur gaat Brys beginnen met vervangingen: er komt nieuw bloed voor OH Leuven, en duur bloed. De miljoenentransfer komende van Brugge mag de wei op: Siebe Schrijvers

Vervanging STVV: Suzuki out, Steuckers in. De 18-jarige jongeling, een rasecht Truiens product, maakt zo zijn debuut voor het eerste elftal.  Eigen kweek noemt men dat. Die is op minuut 83 bijna toe aan een onvergetelijk feest. Teixeira rukt mee op naar voren en legt klaar voor z’n inlopende medespelers. Filippov steekt z’n been nog uit, maar kan niet bij het leer. Steuckers wel, hij kruist z’n schot goed, maar net iets té goed.

In de laatste minuut wordt het dan toch 4-1, maar de goal van Filippov gaat niet door: de VAR bevestigt het buitenspel.

Al bij al, een verdiende zege van de kanaries die hun 15de plaats in de klassering verstevigen: Maes en co deden wat ze moesten doen, en OH Leuven kon zonder punten richting E40 rijden, behalve de Leuvense Truienaars die hier hun domicilie hebben.