Gisteren berichtten we in primeur (want later vlot overgenomen door andere media) dat een Wellenaar tijdens het uitpijlen van een wandeling van zijn Club de Wellense Bokkenrijders, een mag betrapte die een jonge das neerknuppelde. Ondertussen zijn ook de politiediensten gealarmeerd en zijn ze op zoek naar de dader.
210408-das2Maar de das leeft nog! Animal Rescue Service heeft hem levend en wel richting Natuurhulpcentrum in Oudsbergen gebracht. Hun verhaal!
“Velen onder jullie hebben het waarschijnlijk wel al zien passeren op sociale media.. Gisteren werd er een das geknuppeld met een stok in Wellen. Passerende wandelaars konden dit op foto vastleggen en meteen de nodige diensten verwittigd. Wat later werden wij gecontacteerd door de Politiezone kanton Borgloon: de das werd gevonden door een patrouille die opzoek was ernaar om vaststellingen te doen. Maar wonder boven wonder bleek de das nog te leven! We snelden ter plaatse om het dier op te laden. Maar hij bleek nog levendiger dan verwacht! Hij liet ons zelfs nog een eindje lopen samen met de 2 politieagenten. Na een kleine achtervolging door het struikgewas kregen we hem te pakken en konden we hem klaarmaken voor transport”, vertelt Mathieu van ARS.
“Meteen gingen we richting Natuurhulpcentrum waar de das momenteel nog verblijft. Hij leeft nog maar daar blijft het dan ook bij. Zal hij het overleven? Dat zal helaas bang afwachten zijn! Onze collega’s zullen natuurlijk al het nodige doen! Ook wij hopen dat de dader gevonden zal worden en de nodige straf zal krijgen”, besluiten de vrijwilligers van ARS.