Op zondag 9 mei lanceren wijndomein Helshoven en LAM Gin de eerste Belgische Gin Ice Wine. De Gin Ice Wine is niet alleen een Belgische maar ook een wereldprimeur.

Ijswijn van Peer uit Borgloon en gin van appels uit Sint-Truiden
Bedenker Jeroen Houben, wijnmaker bij domein Helshoven, haalde de mosterd voor het drankje in Canada, waar onder de naam Vice, een Wodka-Ijswijn op de markt wordt gebracht. Hij produceert al enkele jaren een zoete ijswijn gemaakt door het bevriezen van peren. Ook Bram Deltour van LAM Gin is samen met Pim Leurs al even bezig met het creëren van een kwalitatieve Haspengouwse gin. Jeroen en Bram sloegen de handen in elkaar en zo kwam de Gin Ice Wine tot stand, op basis van de Ijswijn Peer van Domein Helshoven uit Borgloon en LAM Gin uit Sint-Truiden. “Met het juiste vakmanschap kan je met ons lokaal fruit écht prachtige producten maken. Naast wijndruiven produceren we dus ook dranken van appel, peer of kers. We mogen fier zijn dat onze grondstoffen zo royaal en kwalitatief kort bij huis te vinden zijn.” Vertelt Jeroen Houben van wijndomein Helshoven.

gin-ice-wine-2-600x600Twee typische kenmerken van Haspengouw
Het nieuwimage001-002e Belgische drankje is goud van kleur en heeft overweldigende aroma’s van zowel peer als appel. De twee vruchten waarvoor duizenden toeristen naar Haspengouw afzakten tijdens de bloesemperiode. De smaak is tegelijk vol en verfijnd met een heerlijk evenwicht tussen zoete en frisse tonen. Ideaal voor een heerlijke zomeravond op een terrasje onder de stralende zon.
“Toen Jeroen me de tubes toonde geloofde ik meteen in het verhaal. Als jonge ondernemers is het belangrijk om elkaar te ondersteunen en te versterken. Ik ben dan ook zeer blij dat hij aan LAM Gin dacht om dit uniek product te lanceren”, vertelt Bram Deltour van LAM Gin.

Beleving aan tafel
De Gin Ice Wine is exclusief verkrijgbaar bij LAM Gin en Helshoven. Maar ook over de beleving werd nagedacht. De Gin Ice Wine is verkrijgbaar in tubes van 10 cl. Open de tube, draai je glas om, steek de tube in je glas en draai het glas terug om. Doordat er geen lucht in tube kan, loopt de Gin Ice Wine er niet uit. Vul het glas met ijsblokken en werk af met een schijfje appel. Trek vervolgens de tube uit het glas en je kan genieten van een heerlijk Gin Ice Wine.