De corona-epidemie verliest duidelijk aan kracht in Limburg. Het aantal nieuwe besmettingen blijft al vijf dagen op rij onder de grens van dertig. De trend van het aantal nieuwe positieve gevallen gaat daarmee verder in dalende lijn.

De afgelopen 24 kregen opnieuw 27 Limburgers te horen dat ze besmet zijn geraakt met het coronavirus. Dat is er amper één meer dan gisteren. De afgelopen vijf dagen bleef het aantal nieuwe positieve gevallen telkens onder de grens van dertig. De trend van het aantal nieuwe besmettingen gaat daarmee verder in dalende lijn. Het zevendaagse gemiddelde – het aantal nieuwe positieve gevallen van de afgelopen zeven dagen – bedraagt vandaag 31, gisteren was dat nog 34, maandag bedroeg dat gemiddelde nog 35. Sinds de uitbraak van de crisis zijn in Limburg in totaal 5.822 mensen met zekerheid besmet geraakt met het coronavirus. Met 67 op 10.000 inwoners blijft onze provincie nog altijd de zwaarst getroffen provincie.

In de Limburgse ziekenhuizen is opnieuw één coronapatiënt overleden. De patiënt stierf in het ZOL in Genk. Dat brengt het totale aantal overlijdens in onze ziekenhuizen op 392. Het aantal patiënten neemt opnieuw verder af. Jessa in Hasselt blijft het zwaarst getroffen ziekenhuis met 91 corona-overlijdens. Goed nieuws is wel dat het aantal patiënten in onze ziekenhuizen blijft afnemen. Onze ziekenhuizen tellen vandaag nog 130 coronapatiënten, dat zijn er opnieuw twaalf minder dan gisteren. In totaal mochten al ruim 1.292 coronapatiënten het ziekenhuis verlaten.