Voor de Europese Jeugdkampioenschappen U-19 zijn 3 atleten van STRC geselecteerd voor het Belgische Jeugdteam. De wedstrijden starten op zaterdag 21 september tot en met dinsdag 24 september. Zaterdag en zondag staan de zwembadwedstrijden op het programma, maandag en dinsdag de open water wedstrijden.

Lotte Istas en Elise Croes, beiden slechts 14 jaar, zijn nog maar 1ste jaars cadet maar zijn beide talenten met een grote toekomst. Beiden zijn geselecteerd met oog op de toekomst om een eerste ervaring op grote wedstrijden op te doen en de aflossingsploegen te versterken in zowel het zwembad als in open water.

Lotte start individueel op de 100m lifesaver waar we haar als alles goed goed een B-finale zien behalen. Verder zal ze op het strand haar sprinttalenten moeten tonen op de beach flags en de beach sprint. Ook in de aflossingen in het open water zal ze aan de start komen.

Elise start individueel op de 200m hinderniszwemmen en de 100m popredden met vinnen. Dit laatste onderdeel is haar favoriet en ook haar zien we verrassen met een B-finale. Verder zal Elise in het zwembad ook starten in alle aflossingsploegen.

De Belgische aflossingsploegen kunnen wel eens verrassen en wie weet zien we Elise of Lotte daar terug op het erepodium.

Voor de 17-jarige Jelle Vandersteen zijn het reeds zijn 3de Europese Jeugdkampioenschappen. Ondertussen is hij uitgegroeid tot de Belgische jeugdtopper op de zwembadonderdelen en zal hij in het zwembad uitkomen op de 50m popredden, de 100m combiné en de 200m superlifesaver. In alle 3 de onderdelen verwachten we voor Jelle een A-finale en wie weet zit er op de 50m popredden wel een podiumplaats in. Jelle zal ook enkele proeven in het open water voor zijn rekening nemen.