We begonnen goed aan de wedstrijd, waardoor we ook de nodige kansen bij elkaar voetbalden”, stelde Hollerbach bij Eleven Sports. “We kwamen op voorsprong via een stilstaande fase, dus onze eerste helft was zeer goed. In de tweede helft wisten we dat Mechelen zou komen, maar toch kregen we nog een drietal goede kansen om de 0-2 te maken. We verdedigden ook zeer goed, dus ik vind wel dat we vandaag verdiend winnen.” (via Voetbalbelgie.be)

Een correcte analyse van Hollerbach.

Na een goede Truiense start met twee halve kans kende Nikola Storm pech met een bal tegen de paal. Een doelpunt van Mrabti werd terecht vanwege buitenspel afgekeurd.

In de 34ste minuut ging de thuisploeg in de fout bij een vrije trap van Brüls. Hara kopte de bal voor doel, Bateau zette er zijn hoofd tegen voor doelman Coucke, en Bijker kopte onder druk van de attente Suzuki in eigen doel.

Op basis van de tweede helft maakte STVV zeker aanspraak op die drie punten. KV Mechelen zocht naar openingen zonder echt gevaarlijk te zijn, de Kanaries bespeelden de vrije ruimte goed en waren wel gevaarlijk.

De Kakkers mikten negen keer naar doel, de Kanaries kwamen aan twaalf kansen. Bij de hoekschoppen was het 1-4. En het rood van Bauer, dat was verdiend, in België, in Duitsland en in Zimbabwe. Maar nog meer dan verdiend was het dom, op zo’n drieste manier zijn eigen ploeg bijna te … kakken zetten bij de Kakkers.

En tenslotte trainer Vrancken van KV Mechelen: hij vond dat zijn ploeg het er goed van af gebracht had, in onze ogen waren de Mechelaars, zonder afbreuk te doen aan de verdiensten van STVV, slechts een afkooksel van hetgeen ze de voorbije 8 matchen op de mat etaleerden. Welke analyse er ook aan vastgeknoopt mag worden: STVV keerde naar huis met drie gouden punten en wipt (voorlopig) naar de 10de plaats.