STVV heeft een nieuwe grote baas bij de jeugdopleiding aangesteld. De 47-jarige Japanner Tsuyoshi Takani moet de structuur van de Truiense jeugdwerking verbeteren. Hij werkte in het verleden onder meer bij Southamp

Takano draaide de afgelopen drie weken al mee bij STVV, in die tijdspanne lichtte hij de werking van de club en de jeugdopleiding grondig door. Nu treedt de 47-jarige Japanner officieel in dienst. STVV benoemt zijn functie in twee titels: ‘Head of Football Strategy & Development’ en ‘Managing Director’ van STVV Youth.

Takano beschikt over een UEFA A-licentie en kan een pak internationale bagage voorleggen. “Met mijn ervaring wil ik het jeugdsysteem van STVV verbeteren, zowel technisch als strategisch”, laat Takano optekenen in een uitgebreid interview met de club. “Dit wil ik bereiken op een manier die de mensen van Sint-Truiden trots maakt. Ik heb de cultuur in Sint-Truiden leren kennen, ik merk hier veel veerkracht en waarden waarmee ik me kan associëren.”

“Weet je”, aldus Takano, “die tekortkomingen en zwakheden zijn geen slechte dingen. Wat wel slecht is, is als je ze niet erkent. Ik wil de jonge spelers helpen dat te beseffen. Als je een doel en plannen hebt, kun je garanderen dat je ze overwint en groeit.”

Takano heeft vijf doelstellingen voor ogen:

  • Visie & Strategie
  • Spelers Ontwikkeling Strategie
  • Filosofie van het spelen
  • Strategie ter ontwikkeling van personeel
  • Management & Operationele Filosofie

“Ik wil met mijn ervaringen op alle mogelijke manieren helpen om ons jeugdsysteem en onze voetbalafdeling te verbeteren. Dit van technisch op het veld tot strategieën. Allemaal op een manier die de mensen van Sint-Truiden trots zal maken”, besluit de Japanner..