Het kon erger geweest zijn voor de leerlingen van basisschool De Heiberg in Sint-Truiden (Bevingen), vrijdagnamiddag. Ze ontsnapten ter nauwer nood aan een drama toen rond 14.30 uur kwam een vrachtwagen op enkele meters van de schoolpoort tot stilstand nadat hij een gevel en enkele palen had meegenomen in zijn bizarre tocht.

Maar, een geluk bij een ongeluk: niemand raakte gewond, ook niet in de school. Gelukkig waren er geen kinderen in het klaslokaal tegen de straatkant aanwezig, waardoor ze weinig hebben gemerkt van het ongeval. Om te weten wat de precieze schade aan het gebouw is, moeten wij wachten tot de truck getakeld is. De brandweer van Sint-Truiden heeft de omgereden verlichtingspaal en brokstukken verwijderd. De drukke verbindingsweg Naamsesteenweg werd afgesloten zodat de vrachtwagen getakeld kon worden.

De vrachtwagen beschadigde één gevel licht. Uiteindelijk kwam de oplegger tot stilstand tegen de octopuspalen aan het zebrapad tegenover de school en tegen de schoolpoort. Op het ogenblik van het ongeval waren 22 leerlingen aanwezig in de basisschool.

Op dat stuk van de Naamsesteenweg geldt een snelheidsbeperking van 30 km per uur met voor en na een ganse strook met een snelheidsbeperking van 50 km per uur. Maar die borden zijn vaak dode letter. Of onaangepaste snelheid de oorzaak is van dit ongeval wordt nog onderzocht.