Ontspannen in eigen streek, het is de nieuwe trend geworden in tijden van lockdown of semi-lockdown. En dan trekken we massaal naar Bokrijk om er te wandelen tussen het water, naar Borgloon om het doorkijkkerkje te bezoeken.

Maar telkens gaan we daar de grote massa opzoeken met alle ellende van dien: anderhalve meter bestaat, kan zelfs niet. Een parkeerplaats is er niet te vinden, en het virus waait er stevig rond, zelfs in openlucht. En de arm der wet staat klaar om je op de bon te slingeren.

We geven je hier een rustig alternatief: een wandeltocht rond Zepperen. Elf kilometer puur natuur. Je vertrekt waar je wil op het parcours, maar de meeste parking vind je aan de kerk. De tocht leidt je langs kleine paadjes, soms is het even zoeken omdat fruittelers ze ingezaaid hebben, en langs de geschiedenis van Zepperen: de kerk, de Genovevabron, het kasteel en het klooster, de Ouwerckxhoeve, de Galgendries en de Honsberg maar bovenal: de natuur, de geur van de herfst, de kleuren van het najaar. Het is helemaal voor niks en niet druk, coronasafe en rustig. En op nauwelijks enkele kilometer van bij jou thuis. En als de caf├ęs ooit weer opengaan, vind je aan de kerk zeker je gading. Maar voorlopig moet je je drank zelf meepakken. Maar laat dan A.U.B. het leeggoed niet achter in de natuur!

Of een alternatief… de Perenboomgaardwandeling! Ook in Zepperen.