CM moet vakanties in Zinal en Leysin (Zwitserland) annuleren

Corona

Gezonde berglucht, stevige wandelingen, ongetemde natuur en weidse landschappen vermogen niks tegen het coronavirus. Zelfs de leukste bergdorpjes van Zwitserland vallen eraan ten prooi. Nu de regio rond het Meer van Genève code rood heeft gekregen, moet Intersoc honderden vakanties annuleren. Intersoc is de VZW die voor de Christelijke Mutualiteit vakanties organiseert. De toeristen die momenteel verblijven in Zinal en Leysin, mogen hun vakantie verderzetten, maar bij aankomst thuis moeten ze verplicht een test ondergaan en in quarantaine gaan.

“We waren enigszins verrast”, zegt Johan Swinnen, algemeen directeur van Intersoc. “Zwitserland heeft lang code groen gekregen. We wisten dat er enkele problemen waren in de stad, maar onze hotels liggen daarbuiten. Voorlopig is er nog geen enkele besmetting in onze hotels.”

Intersoc baat twee hotels uit in de regio. Het gaat om hotels in de gemeente Leysin en het bergdorpje Zinal. De vakantie gasten die er momenteel zijn, kunnen daar blijven. Terug thuis moeten ze een verplichte test laten afnemen en in quarantaine gaan. “Indien vakantiegangers, nu aanwezig, vervroegd naar huis willen, dan kan dat. Ze zullen de resterende dagen terugbetaald krijgen.”

De overige vakanties worden geannuleerd. “Het gaat om een 300 vakanties in totaal, het zijn vrijwel allemaal gezinnen met kinderen. In totaal gaat het om een kleine 600 vakantiegasten. We gaan alle getroffen gezinnen de komende week contacteren. Ze krijgen hun geld terug”, aldus Intersoc. Maar je vakantie ligt wel in het corona-water.

“Voor onze hotels in Flims, St. Moritz en Wengen geldt nog steeds code groen. Het reisadvies blijft hier ongewijzigd”, klinkt het nog.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Corona
Recordaantal coronapatiënten in onze ziekenhuizen, 132 doden in één dag

Nooit eerder lagen zoveel coronapatiënten in ons land in het ziekenhuis. Volgens de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano worden momenteel 5.924 bedden in onze ziekenhuizen bezet door COVID-patiënten. Dat zijn er meer dan op 6 april tijdens de eerste golf, toen sprake was van een recordaantal …

Corona
1
“Virus voelt zich als een vis in het water: u bepaalt of de mensen nog in ziekenhuizen verzorgd kunnen worden”

“Deze periode is een van de moeilijkste van de pandemie. In deze gure herfst gedijt het virus het best. Het virus voelt zich als een vis in het water. Dit wordt onze belangrijkste beproeving om het virus te overwinnen.” Met deze woorden opende viroloog Steven Van Gucht de persconferentie van …

Corona
Sint-Truiden voert coronamaatregelen van Vlaamse Regering vervroegd in

Sint-Truiden voert als tweede Limburgse gemeenten de coronamaatregelen vervroegd in. In Houthalen-Helchteren gelden ze vanaf woensdagmiddag 12 uur, in Sint-Truiden gaan ze in om 18 uur. De nieuwe maatregelen die de Vlaamse regering maandagavond afkondigde, gaan officieel pas vrijdagavond om 18 uur in. Toch klinken hier en daar al de …

%d bloggers liken dit: