In de opvang van dieren is de een bijzondere taak weggelegd voor de pleeggezinnen. “De grote meerderheid van de dieren kunnen we verder helpen binnen onze asielaccommodatie. Maar er komen ook dieren binnen waarvoor de zorg en accommodatie in het asiel niet toereikend zijn om hen goed verder te helpen”, aldus Philip Zurings van het Dierenasiel in Sint-Truiden.

Voor deze dieren gaan ze dan ook op zoek naar pleeggezinnen die de dieren in hun eigen thuis willen verzorgen. De meeste pleeggezinnen hebben ze nodig voor het tijdelijk opvangen van kittens. Dit kan gaan om moederloze kittens vanaf een dag oud, zwangere poezen of moederpoezen met een nestje. Ook voor zwangere hondjes en hondjes met pups zoeken ze geregeld opvang.

“Ook volwassen katten en honden die tijdelijk speciale zorgen nodig hebben worden best in pleeggezinnen geplaatst. Dit kan gaan om een oud dier dat speciale zorgen nodig heeft of een dier dat moet revalideren na een ongeval of operatie”, zegt Philip.

Uiteraard zal de lezer met een heleboel vragen zitten. Ce antwoorden daarop vind je op https://www.dierenasielsinttruiden.be/help-ons/pleeggezinnen-gezocht. Wat betekent het “pleeggezin-zijn”? Wat wordt er van een pleeggezin verwacht? Wat doe je als pleeggezin tijdens de tijd dat de dieren bij jou worden opgevangen? Wie komt in aanmerking om pleeggezin te worden?  War zijn de belangrijkste voorwaarden om pleeggezin te worden? Welke begeleiding krijg ik van het asiel? Hoe meld ik mij als kandidaat-pleeggezin?

“We hopen van harte dat we nog vele pleeggezinnen kunnen verwelkomen”, besluit Philip Zurings van het Dierenasiel Sint-Truiden.

Vanaf nu gaan we ook zeer regelmatig nieuws brengen over dieren die ter adoptie in het asiel zitten te wachten op een liefdevolle thuis.