Vrijdag verzamelden een 40-tal ondernemers in het Truiense Droneport voor een meeting van BNI Blossom, een wereldwijd vertakte organisatie van handelaars en ondernemers die elkaars positie willen versterken. Van de 13 chapters (afdelingen) verspreid over gans de provincie Limburg is BNI Blossom van Haspengouw de snelst groeiende. “We mikken met dit concept op een extra omzet van 1 miljoen euro”, zegt Chapter Director Bart Van Hiel.

Per chapter heeft BNI een directeur, een penningmeester, een gastvrouw(/heer) en een ganse ploeg van mensen met allerlei taakjes. Vrijdag 1 maart was het bezoekersdag en werden de deuren voor belangstellenden opengezet. De leden komen zelfs wekelijks samen. Frederic Van Hasendonck heeft een tuinbouwbedrijf en vindt dit een mooi concept: “We starten elke vrijdag om 6.30 uur met een ontbijt, om daarna in gesprek te gaan met elkaar, met ondernemers, om te netwerken. Ik vind het heel goed dat we dat wekelijks doen, dat geeft routine, en er valt altijd wat te bespreken. Zo leren we elkaars bedrijf beter kennen, en kunnen we de collega’s dus aanraden bij anderen. Dat is de kracht van de aanbeveling, een van de sterke troeven van BNI.” Of het startuur niet wat vroeg is? “Ik moet er sowieso elke ochtend vroeg uit”, lacht Frederic. “Dus laat maar komen.”

Lokaal Haspengouw én wereldwijd

Heel wat Haspengouwse ondernemers willen zich lokaal en regionaal versterken. Bart Van Hiel verduidelijkt: “Dat is logisch, het is vaak een eerste stap. Maar wie zegt niet dat er meer in het verschiet ligt? Als lid van BNI kan je wereldwijd chapters bezoeken, en dus uitbreiden in Europa en zelfs daarbuiten. Zo blijf je niet steeds in dezelfde vijver vissen. Onze doelen zijn op lokaal vlak samen groeien en daarnaast ook de omzet verhogen.” Dat BNI Blossom scoort bewijzen de recente cijfers. “Van 1 januari tot 1 maart 2024 hebben onze 17 leden tesamen ruim 100.000 euro nieuwe omzet binnengehaald. Het doel voor gans ’24 is 7 nieuwe leden erbij en 1 miljoen euro extra omzet. Dat moet lukken.” Ook de klant, de consument vaart er wel bij. Niemand van de aanwezigen kan het zich veroorloven om een slecht product of een slechte dienst aan te bieden. Integendeel. “Dankzij mijn kennismaking met de wijnhandel Verivino van Laure Kempeneers ben ik eindelijk afgestapt van die supermarktwijntjes”, klinkt het. “Bij Laure krijg je al een lekkere instapwijn voor 6 euro, je koopt ineens lokaal en het is topkwaliteit.”

Omdat het complimentendag was kreeg elke bezoeker een lief kaartje met een mooi compliment op. “Het mooiste compliment voor mij is dat we de snelst groeiende chapter zijn van gans Limburg”, besluit Bart Van Hiel.