• Weerbericht van 21 januari 2023, 6 uur

Zaterdagochtend is het nog bar koud in Haspengouw. Sinds deze nacht zitten we op min vier graden. Maar in de voormiddag wordt het stilaan zonniger. Later vandaag zorgt de zon ervoor dat we de vrieskou kwijt geraken en zal het kwik op de thermometer traag maar gestaag klimmen, om ergens in de namiddag op 2 à 3 graden uit te komen. De noordoostenwind is zwak tot matig.

In de avond en in de nacht naar zondag wordt het in Zuid-Limburg zwaarbewolkt met kans op aanvriezende mist. Het blijft droog met her en der wat verdwaalde sneeuwvlokjes. De minima duikt het kwik opnieuw onder het vriespunt, in Haspengouw tot -4 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost.

Zondag is het in onze contreien aanvankelijk grijs met lage wolken en mogelijk ook lokaal aanvriezende mist. Het wordt een zwaarbewolkte zondag met in de namiddag en ‘s avonds soms lichte sneeuw. De maxima schommelen rond het vriespunt. Er waait een matige wind uit noordelijke richtingen.

Maandag en dinsdag blijft het droog met zware bewolking en temperaturen, zowel overdag als ’s nachts, rond het vriespunt.