Twee inspecteurs van politie gekwetst

Inbraken
1
Op woensdag 2 augustus 2017 kon een interventieploeg van de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken na een melding een bestuurder en passagier staande houden in een voertuig dat geseind stond, omdat het enkele dagen eerder gestolen werd in de politiezone.

Een van de twee inzittenden was onder invloed van drugs en was weerspanning bij zijn arrestatie. Daarbij raakten twee inspecteurs van politie gekwetst.
In het voertuig werd inbrekersmateriaal en een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen.

Beide verdachten zijn gekend bij de politiediensten.

De verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Hasselt. Eén persoon werd aangehouden, de andere is vrij onder voorwaarden.
Het onderzoek wordt verdergezet.

Het voertuig is ondertussen terug bij de rechtmatige eigenaar.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inbraken
Politiezone kanton Borgloon noteert sterke daling van het aantal woninginbraken in 2019.

In 2019 stelde Politiezone kanton Borgloon 122 woninginbraken vast, de pogingen meegerekend. Dat is een daling van 26 procent ten opzichte van 2018. Sinds 2000 is dit zelfs het laagst aantal inbraken vastgesteld in de politiezone.   2016 2017 2018 2019   Alken 44 36 48 32 – 33,33 % …

Inbraken
1
Inbrakenplaag teistert Groot-Gelmen: ook De Zwaan en ‘t Lelijke eendje zijn slachtoffer

Stilaan raakt bekend dat er niet alleen werd ingebroken bij Jacques Groentechniek. Ook de horecazaken in Groot-Gelmen bleven niet gespaard, in zowel restaurants ‘t Lelijke eendje als in De Zwaan werd er ingebroken en werd de inhoud van de kluizen meegenomen. Personen die iets gezien hebben mogen steeds contact opnemen …