• Tekst – Rudi De Cock 
  • Foto’s © Media Haspengouw
Zaterdagavond 18 maart wordt op Trudo Fm de muzikale lente ingezet. The Party Express XXL Retro Edition laat straks vanaf 20 uur de housemuziek van de jaren ’90 door de boxen knallen. Drie DJ’s zullen tot 2 uur ’s nachts de platen mixen en de vloer in Haspengouw doen daveren. Lees meer onder de foto.

 

 

 

Door de week heen klinkt er aangename muziek op Trudo Fm. Maar in het weekend mag het er best wat steviger aan toe gaan. David Bollen kent de klappen van de zweep: “In de jaren ’90 en begin 2000 was er de periode van de house muziek. Ik was jong en draaide alle feestjes plat, of zoals ze nu zeggen, liet ik iedereen uit zijn dak gaan. Ook nu blijf ik elke zaterdagavond onze luisteraars verwennen met party muziek. Maar vanavond wordt het ‘een specialleke’!”

David zal vanavond tussen 20 uur en 2 uur ’s nachts met twee andere DJ’s de tijd van de house muziek en de dancings weer helemaal laten heropleven. “Samen met DJ Ronny, onze man van ‘in the mix’ op vrijdagavond, en onze gast DJ Vinno Ricci, gaan we knallen alsof we terug 20 zijn”, klinkt het enthousiast bij David. “DJ Vinno Rocci zal de boel opwarmen tussen 20 uur en 21 uur. Daarna gaan DJ Ronny en ikzelf op dezelfde vibes verder en zal Ronny ook vinyl retrosets draaien.”

 

Retro-DJ’s

Dat DJ Vinno en DJ Ronny komen meedoen vindt David geweldig. “Ronny is mijn toffe collega op Trudo Fm die vrijdagavond fantastisch draait met ‘in the mix’. En bij DJ Vinno zit dat in het DNA. Wie kent hem niet?! En zijn vader is DJ Clinton; dat roept bij het uitgaansvolkje van in de jaren ‘90 ongetwijfeld veel herinneringen op aan de Montini hier in Sint-Truiden en de Dockside in Hasselt, waar hij huis-DJ was. Vader en zijn zoon Vinno hebben enkele maanden geleden nog samen gedraaid in de Boccaccio, dus met DJ Vinno Ricci wordt het topklasse vanavond!”

Maar waarom nu ineens een XXL Retro Edition? “Ik draai in de Party Expres elke zaterdag een retro hit van de week”, zegt David. “Daar komen altijd zoveel positieve reacties op binnen dat ik dacht: waarom eens niet een hele avond retro draaien? En voilà! Ja, dat beestje, die muziekmicrobe, is iets dat je in jezelf niet kan tegenhouden. Echte DJ’s begrijpen wel wat ik bedoel!”

Praktisch

The Party Express XXL The Retro Editie – zaterdag 18 maart – 20u -02u

Live te bekijken via https://tv.trudofm.be of twitchtv

Luisteren via 105.2 FM – Regio Sint-Truiden en 105.6 – Borgloon/Haspengouw

of via www.trudofm.be